Innlegg

Venezuela

June 7, 2007

Jeg må si at jeg er svært usikker på utviklingen i Venezuela og mener det er viktig at særlig venstresiden har et kritisk øye på utviklingen fordi ytringsfrihet og demokrati er forutsetninger for et sosialistisk samfunn. Innføring av utvidede fullmakter til Chavez er ikke et godt tegn. Jeg kjenner ingen som ikke ville vært kritisk hvis Putin fik slik makt overført til seg.

Likevel har artikkelforfatteren av denne artikkelen unektelig et poeng når han sier at en tv-kanal som oppfordret folk til å styrte den lovlig valgte presidenten, neppe hadde overlevd lenge i Bush-land. På den anne USA er ikke akkurat den beste målestokken på borgerrettigheter i disse war-on-terror-tider.

You Might Also Like

 • http://kneggblogg.wordpress.com/ Martin

  Chavez gjør mye bra, men han må være svært forsiktig med slike ting. Jeg frykter at Venezuela kan komme til å bli atter et “der kan dere se hvordan det går”-argument for høyresiden.

 • Sindre

  Sterkt ! En “moderert” betraktning av Chavez fra venstre floey.. Faar vi ogsaa en moderert betraktning av Bush i lys av G8 moetet ?

 • Sig

  Hei
  Du er usikker på utviklingen i Venezuela? Du kritiserer ikke Chavez for det han gjør? Så henviser du til hva som ville skjedd his dette hadde skjedd i USA. Ville ikke du med flere da skreket høyt om at galskapen i å kjøre noe slikt? Hvorfor er du ikke like ivrig når Chavez gjør det samme? Hva med den nye TV-kanalen han truer. Fordi de oppfordrer til å “drepe” ham. Ser du ikke at noe er i ferd med å gå galt? Kjenner du ikke igjen tegnene på noe som utvikler seg til et diktatur? Har du ingen kritikk å komme med? I såfall er det svakt av deg.

 • http://www.bredalsparken.dk/~soren-kretzschmer/storbritanniens_storste_felthe2.html HORATIO NELSON

  Med kikkerten for det blinde øye.

  Det er ikke håp for venstrekstremister som Heikki.

  Alle eksperimenter med sosialistisk planøkonomi har inntil nå vært mislykket. Alle totalitære systemer har etter en viss tid falt sammen. venstreekstremistene i SV tilbyr en ny, totalitær verdensorden, der venstreekstremistene i SV vil styre verdensøkonomien ut fra lommefilosofiske paroler.

  Man ser nesten George Orwells “Animal Farm” for seg igjen. Her gjør dyrene opprør mot menneskene og får dem kastet ut. Grisene overtar imidlertid hurtig styringen på gården, flytter inn i menneskenes bolig og ender overfor de måpende andre dyrene med å holde en fest der de som menneskene plutselig begynner å gå på to ben.

  Det er altfor enkelt å sette sin lit til den sinnelagsmoral som venstreekstremistene i SV praktiserer. Ansvarsmoralen må med, og her oppstår det virkelig problemer for venstreekstremistene i SV. Enten er bevegelsens idéer urealistiske – eller så vil de til slutt gi lavere velstand over hele verden.

 • Nadreas

  Takk skal du ha Heikki for at du viser at det finnes tenkende mennesker også på ytterste venstreside. Chavez viser alle tegn til å være en “diktator-in-spe”. Og utviklingen i Venezuela er ganske enkelt bekymringsverdig på mange punkter. Inflasjonen er nå på 21% og presidenten styrer per dekret og har ukentlige laaaange taler på TV om sin egen herlighet. I tillegg har han motorsykkelbander som raser rundt i gatene og sprer frykt og terror og kaller Irans president og Fidel Castro for sine beste venner. Er det bare meg som synes Venezuela er på feil vei?

 • Squire

  Chavez er blitt en diktator.

 • waterhouse

  Så nettopp en dokumentar, og jeg kan garantere at Venezuela går rett på dynga. Matkøer, smugling, bondegårdene har blitt “frigjort” fra kapitalistene uten at noen av dem som kan frigjør dem kan så mye som å avle frem ugress, tusenvis av mord og kidnappinger i året, folk grein i gatene hvordan om hvordan “friheten deres var vingeklippet”. 60% av all mat må importeres. Det er bare helt ufattelig hvor effektivt sosialisme er til totalt å ødelegge et samfunn. Ironien er jo at de andre sosialistiske landene i regionen ikke gjør det spesiellt bedre. Både cuba og bolivia greier heller ikke brødfø seg selv og må importere maten sin. Og hvor kommer all maten fra? å sjebenens ironi hvis det ikke er korporatistiske USA som må trø til. Samme måte som det er USA som holder Nord Korea i live. Det er da besynderlig hvordan ikke sosialistiske land må holde liv i de sosialistiske gang på gang.

 • Benedicte

  Ja, Venezuela har jo hatt flere presidenter på mange år…alle skal liksom tro at den ene presidenten er bedre en den andre. så kommer det overalt med de som gråter fordi chavez ble president, og de som danser av glede fordi han ble president.. Jeg sier bare "ha konge og dronning i stedet!!!"