Livet, Miljø, Rettferdighet

Trollmannens læregutt

August 19, 2009

Det er ikke hver dag jeg får lov til å lage deilig mat sammen med en utrolig ålreit mesterkokk. I dag var dagen. Norges Bondelag arrangerte tevling mellom rødt og blått lag om hvem som kunne lage den feteste treretteren av utelukkende norske råvarer. Det ble oss! Treretteren bestående av Rødgrønt snadder, Håpets lam og Rødgrønn “kan ikke la meg være” danket ut høyresiden bestående av KrFs Inger Lise Hansen og FrPs Kåre Fostervold, med knapp men komfortabel margin. Jeg hadde instendig bedt om lammekjøtt fordi det er det beste kjøttet Norge har å stille opp med – bare sinnsykt godt!

Dette er bøndenes måte å vise hvor bra norsk mat er, argumentere for skikkelig med landbruksstøtte og forsvare matprisene. Det klarte de godt, men jeg er ikke overbevist om at verken Høyre eller FrP  dropper raseringen sin av landbruket ved å halvere støtten dersom de vinner landet. Det kan fort bli enda flere folk i byene og enda høyere boligpriser om FrP vinner valget og kutter som de sier.

Bent Stiansen driver Statholdergaarden. Det er dyrt og veldgig godt. Har vært heldig nok og fått spist der to ganger. Jeg har lovet å stille opp som lærling på kjøkkenet, men kan ikke fatte at de skulle kunne bruke meg til noen. Gunvor og jeg fikk i hvert fall kred for at vi var giret på å lage maten og at vi var et bra team. Skulle bare mangle. VI har jo tenkt å jobbe sammen de neste fire årene.

Bindelaget og Bondebladet laget sak om kokkekampen.

You Might Also Like