Innlegg

Tannlegereform er neste store velferdsreform

March 8, 2007

Dagsavisen og Aftenposten har de siste dagene slått stort opp at Tannlegeforeningen vil at folk bør få penger igjen når de går til tannlegen. I første omgang kommer Regjeringen til å prioritere de med dårlig råd, men deretter…

Denne perioden er full barnehagedekning den velferdsreformen vi har prioritert og mangfoldige milliarder brukes på den. Men deretter må vi gå løs på tannlegetjenesten. Jeg mener det er helt vilt at tenner ikke regnes som helse på lik linje med resten av kroppen. Hvis jeg faller på sykkel og brekker armen, må jeg betale egenandel og that’s it, men hvis jeg knuser fortennene… Da må jeg betale mangfoldige tusen kroner selv.

En nær bekjent kom til tannlegen etter åtte års fravær fra tannlegen og da tannlegen kikket inn i munnen sa han: “Dette blir dyrt!”

Det finnes få gode grunner for at det å pusse tennene dårlig skal straffe seg mer enn det å røyke. Likevel fungerer det slik i dag.

I neste stortingsperiode må en tannlegereform som sikrer alle billig tannlege og som sørger for at ingen tannleger borrer for mye være topp prioritet.

You Might Also Like

  • jørgen_m

    Ein anna ting med tannhelsetenester som ikkje framstår som lysande konsekvent, og som vi som har vore i stand til å forplanta oss kan merka er følgande; det er egenandelar på tannregulering for barn (som ein ikkje kan noko for at ein treng) mens det er gratis å få ordna hol i tenna (som i langt større grad har å gjera med faktorar ein har kontroll på sjølv).
    Håper vi slepp å venta til du har barn i passande alder før det vert gjort noko med det – i så fall risikerer eg vel at det er barnebarna mine som eventuelt får nyta godt av dette;-)