Oslo, Rettferdighet

Sloss for seg selv – lar arbeidsløse betale

August 3, 2009

Nikolai Astrup er sammen med Michael von Tetzschner den av Oslo Høyres kandidater som har skattelette for de med høyest inntekt og størst formue som sin viktigste kampsakar.

Nikolai Astrup iverer for å fjerne formuskatten. I 2007 hadde han 66 millioner i formue, noe som vil gi ham en skattelette på 660 000 kroner hvis høyre og FrP vinner valget. SV har nemlig gjennomgått hva FrP og Høyre er enige om. Mens de rikeste får skatteletter i 100-millionerklassen blir vanlige folk avspist med en skattelette i snitt på om lag 1500 kroner.

Enda mindre sympatisk blir det når Høyre støttet av FrP går til valg på å finansiere skattelettene sine med å kutte i trygden til arbeidsløse med titusener av kroner, slik de gjorde sist gang de styrte landet.

Ikke rart Høyre og FrP får millioner av kroner fra Cristen Sveaas og Stein Erik Hagen for å fjerne formueskatten. Sveaas og Hagen får det nemlig mange ganger igjen om ikke SV, AP og SP vinner valget.

Ta fra folk med dårlig råd og gi til de rike. Det er Nikolai Astrups Høyre det.

You Might Also Like

 • http://www.crackedactor.org Torbjørn Sølsnæs

  Og med dette blåser du i gang den useriøse delen av valgkampen, forstår jeg? Et tendensiøst innlegg om en politisk konkurrent – og i tillegg usant. Høyre går ikke til valg på å “finansiere skattelettene sine med å kutte i trygden til arbeidsløse med titusener av kroner, slik de gjorde sist gang de styrte landet.” Eller kanskje du kan vise til hvor i Høyres program det står?

 • http://www.sv.no/oslo/personer/heikki.html Heikki

  Høyre og FrP gikk i forrige periode inn for kutt i arbeidsløshetstrygden på flere titusener samtidig som de senket skattene. De stemte også imot når vi ga de arbeidsløse pengene tilbake. Unge Høyre og FpU har begge sagt i klartekst at de ønsker å gjennomføre kutt, backet opp av Jan Tore Sanner og når Kristin Halvorsen krever avklaring i VG i går på om de garanterer at de ikke vil kutte, så er det helt stille fra høyresiden. At det er useriøst å fortelle om alle velferdskuttene som kommer fra høyre, sier vel mer om hvor vannvittig høyresidens politikk er og hvor dårlig kjent den er for folk flest.

 • http://www.crackedactor.org Torbjørn Sølsnæs

  Som du sikkert vil huske så gikk Høyre bort fra forslaget om å øke antallet ventedager for arbeidsledige ved årsskiftet: “-Vi går inn i en periode der arbeidsledigheten vil øke raskt, det blir vanskeligere å skaffe seg ny jobb, og mange ventedager er dårlig tilpasset en slik situasjon, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner til Dagsavisen. (…) – Vi endrer syn som en direkte konsekvens av finanskrisen. Min appell til Ap er å vise samme fordomsfrie holdning, tenke nytt og revurdere sine standpunkter. De vil møte krisen med å skru skattene opp for bedrifter som sloss for å bevare arbeidsplasser. Det er helt feil.” (27/12-8). Dette ble også gjentatt ta Kristin Halvorsen mot bedre vitende kom med samme anklage mot Høyre som det du gjør i denne bloggen, i et oppslag i VG (?) i helgen.

  SV og regjeringens møter finanskrisen med å skjerpe formueskatten og sette arbeidsplasser i private bedrifter i fare, under parolen “mer til fellesskap, mindre til dem som har mest fra før.” Det er forsåvidt en ærlig sak, om man ikke mener et mangfold i arbeidslivet, med en god privat sektor, er en berikelse i samfunnet. Å derimot komme trekkende med dine tendensiøse utlegninger mot Nikolai Astrup, personlig, er derimot direkte useriøst.

 • http://vampus.blogspot.com VamPus

  Heikki-baby!

  Jeg har noen tusen på konto og to uker til lønn, 1 million i lån og sykkel i kjelleren (ikke lappen). SVere må jo gjerne mistenke meg for at min ambisjon her i livet er å få en mangemillionær på kroken og bli veldedighetslunsjende husmor siden jeg på tross av dette er stolt Høyre-medlem. Alternativet vil jo faktisk være at vi tror at “en annen verden er mulig” – der blant annet staten er mye for dem som trenger den mest, men ikke alt for alle. Og det må nødvendigvis bety at de rike fortsatt vil betale mest i skatt – og da for tjenester og hjelp til de fattige, mens middelklassen bør i stor grad kunne klare seg selv ved å beholde mer av egne lønninger – og få et bredere tilbud av tjenester fra private såvel som offentlige.

  Jeg ser for øvrig ikke et ord om “de fattige” i syvpunktslisten dere går til valg på. Mener du at jobben er gjort?

  Jeg tror at du og SVere mener godt med deres forslag, men er uenig i løsningene og tror ikke at disse virker. Jeg er ærlig talt drittlei av å bli mistenkeliggjort for noe annet fordi jeg er på høyresida. Denne typen retorikk bidrar dessuten til politikerforakt, noe ingen av sidene er tjent med…

 • Anniken Hauglie

  Dette var vel litt usakelig! Bare det å antyde at kandidater ønsker å kutte arbeidsledighetstrygden for å finansiere skatteletter til seg selv er drøyt. Men jeg ser at det har gått en debatt om debattnivået i Bergen også, der SVs Simen Willgohs omtaler Høyres Eivind Nævdal-Bolstad som et “forfyllet Høyre-glis” og antyder at Høyre-folk er “mer opptatt av Champagne-merke enn at vanlig folk har problemer i hverdagen”. Jeg er blant dem som synes det er synd at arbeidsgivere må ta ut utbytte, evt ta opp lån, for å betale formueskatt. Særlig fordi det svekker den samme arbeidsgiverens mulighet til å ha folk i jobb. Så registrerer jeg at SU har tilbudt seg å betale flybilletten til Stein Erik Hagen. Jeg mener ikke at SV må takke Stein Erik Hagen – eller andre “rikinger” – for hverken antallet arbeidsplasser han har etablert eller millionene han bidrar med til statskassen – selv om sikkert også SV synes det er flott å kunne velte seg i pengene hans. Og man kan godt være uenige i standpunkt. Men man bør holde seg til det.

 • Terje

  Dette var smakløst Holmås. Astrups formue er saken helt uvedkommende. Hvor stor formue må man ha for at det skal diskvalifisere fra å delta i politisk debatt?

 • t!g

  Som jeg kommenterer et annet sted har SV IKKE reversert kuttet i trygden til arbeidsløse. Samtidig har de økt partistøtten, som SV villig kaster bort på sofastunt og annet tull.

  Ta fra folk med dårlig råd og gi til de ræl. Det er Heikkis SV det.

 • Henning Spjelkavik

  Det er trivielt å henge frem Stein Erik Hagen som en person som skal betale mer skatt, og for å få til det, er det formueskatten som trekkes frem.

  Dessverre går denne skatten ut over selvstendige næringsdrivende, ansatte med bundne aksjer som blir en boble (jfr Opticom), bønder og småbedrifter i kapitalkrevende næringer, spesielt siden verdien av unoterte aksjer nå verdsettes til 100%. Det er imidlertid intet plagsomt offer for SV og dagens Arbeiderparti at selskaper eller ansatte må legge ned, går konkurs, eller må tømme kassa – når de tror at det kan hentes ut billige poeng i valgkampen.

  Med bakgrunn fra NHH skjønner også Heikki Holmås dette; det gjør vel stuntet bare enda frekkere.

  “Yt etter evne” – bør bety at det er inntekt som skal beskattes, og deretter forbruk. Ligningsformuen sier ikke så mye om evne til å betale skatt. Den som sparer istedet for å sløse, mister 1% av beløpet i året. Hvilket signal er det?

 • Tora

  Du er rett og slett en kommunist!

  Og vet du hva, jeg bryr meg ikke om hva du sier. Det er bare tull uansett. Det beste grunnlaget for aa velge parti, er aa se seg rundt i verden. Ditt parti, SV, og venstresida generelt har jo stottet regimer som Mao, Stalin, Pol Pot, Castro, Venezuela…. regimer som har tatt livet av millioner av mennesker!!

  kommunisme har aldri vaert noe annet enn en totalitaer ideoligi som har tatt livet av mennesker…. huff… du er skummel!!!

 • http://alphonseatki4231.tumblr.com/ Mary Whelpley

  I won’t be able to thank you adequately for the content on your site. I know you’d put a lot of time and energy into all of them and really hope you know how deeply I appreciate it. I hope I could do the same for another individual one of these days.