Innlegg

Skremmende ikke spennede!

December 2, 2009

Etter at Sveits i folkeavstemming gikk inn for forbud mot minareter, ventet jeg bare på at Fremskrittspartiet skulle følge etter. Denne gangen tok det et halvt døgn før Per Willy Amundsen kom på banen i Dagsavisen. Der ville han synes han forbudet mot minareter er spennede og vil vurdere nye forbud. Oslo FrPs egen Christian Tybring-Gjedde synes det er flott at Sveits vil ta tyren ved hornene og sette grenser for Islam.

Bytt ut “minaret” med “synagoge” og du har tredvetallets antisemmetisme om igjen. De som er enige med Frp-Amundsen bør tenke seg om en gang til. Jeg synesdet er dypt skremmende at et folkeflertall i et demokrati undertrykker en minoritet på den måten. Hvorfor skal muslimer ikke få bygge gudshus med tårn (minareter) mens kristne skal få lov?

Jeg er dessuten møkk lei av giften som spres av FrPere som Amundsen og Tybring-Gjedde. Selv er jeg dønn imot konservativ tolkining av Islam, jeg er imot kjønnsdelingen av kvinner og menn i moskeene, jeg er imot folk som vil inføre sharia-lover og imot å bruke utelukkende religiøse argumenter i debatter som angår hvordan samfunnet skal styres, men FrP skiller ikke slike stokk konservative muslimer fra muslimer flest. Muslimer flest vil gjerne ha moske med minaret akkurat som kristne flest vil ha kirker med tårn.

FrP benytter en hvilken som helst sjanse til å late som om crazy kvinneundertrykking er et kjempeomfangsrikt problem blant muslimer, men fortell meg, Per Willy Amundsen: Hvor mange kvinner i burka har du sett i Norge? Jeg tror jeg har sett to i løpet av alle de årene jeg har bodd i Oslo. Og det er på Grønland. Kvinner i Niqab kan jeg telle noen få av i måneden. De er alt for mange og jeg er imot, men å ved å blåse opp omfanget av de jeg mener er uhyre kvinnekontrollerende tradisjon gir han inntykk av det er innrykk av at slik er den jevne muslim oppfører seg, men han tar feil. Den jevne muslim i Norge tenker som de fleste andre nordmenn, er sekulære og feirer id med familien i stedet for jul.

De er ikke spennende med Tybring-Gjedde og Amundsen. Det er skremmende.

You Might Also Like

 • Faisal Aden

  FRP = ALT ANNET ENN SUNN FORNUFT……….
  Jeg hadde ei religions lærer som var kristen på videregående.
  Hun kledde seg på samme måte som ei nonne,altså heldekkende,lik muslimske kvinner.
  Hadde det vestlige samfunnet og ikke minst FRPere faktisk prakisert sin religion,så hadde vi ikke engang hatt denne typen utspill
  om å fjerne heldekkende religiøse plagg som burka og Islam fiendlighet generelt.
  Vi ville hatt det bare godt av om nordmenn faktisk praktiserte sin “offisielle“religion i den grad at vi ville fått mye mer tolerante mennesker.
  Det vestlige samfunnet er bygd på demokrati.
  Altså er man kristen bare “offisielt“.
  Vel hvis man skal forby hijab eller burka, så må man også forby måten nonnene kler seg,
  og forbyr man måten nonnene kler seg,så er man i kollisjon mot seg selv.
  Da er min konklusjon:om den norske staten bestemmer måten vi kler oss på så
  lever vi i hvertfall ikke i demokrati.

 • JILL FANEBUST

  Det Sveitsiske folk har fått opp hvor farlig muslimene er.
  Norge og resten av Europa bør følge etter og forby slør
  og bønnerop.

  JILL

 • Faisal Aden

  Det er forskjell på hijab,burka og niqab.
  Hijab er det enkle hodeplagget på hodet,mest brukte og utbredte,burka er det heldekkende på lik linje med nonnenes bekledning,mens niqaab er heldekkende inkludert ansiktet.Denne typen ser man nesten aldri,er heller ikke religiøs plikt og regnes som en kultur fenomen.
  Hadde Amundsen og FRPs utsagn i det minste vært :
  “nei til bruk av niqab på offentlige kontorer“så hadde jeg i hverfall vist forståelse i den grad at man skal kunne se hverandre i ansiktet.
  ( skulle bare mangle!!!)
  Hadde FRP studert,brukt litt mer tid og tilegnet seg mer kompetanse på sine “fiender“så kunne de faktisk bli mye mer sakligere enn tilfellet
  og dermed mer slag kraftig.
  Men igjen da,dette er et parti som er for kjøp og salg av sex og som samtidig vil ta vare på muslimske kvinners rettigheter.
  Vet ikke om jeg skal le eller gråte.

  • http://www.brumlefanten.com/ Bjørn

   Det er forskjell på å være mot forbud mot prostitusjon og å være for prostitusjon. Noen av oss synes at det holder med lover som skal beskytte prostituerte fra menneskehandel og utnyttelse. At politiet ikke gidder å gjøre noe med det er ikke lovverkets feil.

   Hvorfor skal Frp sette seg inn i islam? Hvis det er noe du mener vi bør vite, så er det vel din oppgave å fortelle oss det? Islam fungerer nesten som MLM og Scientologikirken. De også mener at vi ikke kan kritisere, fordi vi vet for lite.

   Opplys oss da, så slipper dere kritikken.

 • http://pjattogpolitikk.wordpress.com/ Peter Walseth

  Jeg kunne ikke vært mer enig med deg Heikki. Dette er en muslimhets som det er på tide at alle som er uenige i sier i fra om at er uakseptabelt!

  http://pjattogpolitikk.wordpress.com/2009/12/01/k

 • http://www.brumlefanten.com/ Bjørn

  Kan vi ikke bare innføre steining som avstraffelsesmetode også? Det vil jo ikke være så mange som praktiserer det, så det vil jo ikke være noe problem. De fleste muslimer er jo snille som lam.

 • Pingback: Sveits « Ahernings blogg()

 • IvarE

  Jeg hadde syntes det var OK å tillate minareter, men legge begrensninger på bruken av dem. De kan gjerne stå der som symbol men ikke brukes for utrop. Men samtidig måtte man selvfølgelig også forby bruk av kirkeklokker.

  Kan ikke se hvorfor de religiøse skal plage alle oss andre med innkallingene sine. De som tror får klare å passe tiden selv, og alle vi andre bør få slippe bråket.

 • Stig Høisæther

  Jeg lurer av og til på om noen muslimer er imot kirketårn uten klokker som sier ding dong hver søndag? Men forstår i grunnen at de er mer fornuftig enn de som nekter muslimene til å kalle inn til bønn ved sine tårn. Nå skulle en nesten tro at der går endel fri tenkende normenn rundt å tror at de kaller inn til Jihad eller at det er krigsbønner kl 0600 om morgenen. For endel B mennesker kan den sene nattessøvnen virke som "krig" i øregangene, mens for A mennesker så passer det fint å stå opp til den uforståelige jallingen fra de muslinske bønne rop. Jeg for min del ser ikke problemet og syntes at muslimene må få ha sin frihet til å utøve sin religion som andre. Man kan si mangt både for eller imot diverse kvinne og kjønns undertrykkende om religioner, men ikke det som går på utøvelse og kalle inn til bønn som muslimer har tradisjoner for.

 • Brutalus

  Nå må du faan meg skjerpe deg Heikki.Ikke ta det personlig.Du virker som en ok kar med gode hensikter,men har ikke naiviteten ingen grenser?

  Folkeavstemmingen i Sveits hadde ikke noe med minareter og gjøre i det hele tatt.Det handlet om et folk som er dritt lei masseinnvandring fra muslimske land.Ikke fordi de hater muslimer som mennesker,men fordi de frykter relgionen/ideologien.Og det med god grunn.
  Til og med du er nødt til å se hvor dette bærer.Det kommer til å smelle så jævlig over hele europa innen få år.Man må nesten være politiker av yrke for å ikke skjønne det.

  En sikker oppskrift på etniske og relgiøse konflikter,er nettopp og blande mennesker med forskjellig etnisitet og relgion.Det går til helvete,det har historien vist gang på gang….på gang.Det finnes faktisk ikke ett eneste land i hele verden hvor mennesker med totalt forskjellig kultur,relgion og etnisitet lever side om side i fred.Ikke ETT eneste land.Men i Sveits,Europa generelt ….og for vår del Norge … skal dette liksom gå bra?

  forts.

 • Brutalus

  Jeg tror helt ærlig sosialister og sv'ere faktisk tror på politikken de fører.Jeg tror faktisk målet er å skape et samfunn der alle kan leve side om side i fred og ro.Det er det som er så skremmende.At dere faktisk tror dette går ann.

  Multikultur og integrering er konstruerte ord helt uten betydning.En utopi.
  Litt som kommunismen faktisk.I teorien veldig bra,i praksis den totale katastrofe.Dere glemmer at vi alle bare er mennesker.Vi har slått hverandre i hjel siden tidenes morgen,og vi kommer til å fortsette å slå hverandre i hjel så lenge vi eksisterer.

  Jeg synes vi alle skal gratulere Sveits,jeg.Et folk som ikke enda har blitt vaginalisert av sosialistene,men faktisk har ballene i behold.

  Mens så og si hele europa smører seg inn bak….bøyer seg framover….. og forbreder seg på å "ta" det som kommer,gir sveitserne oss et glimt av håp.

  "Nei til minareter" er egentlig et rungene NEI !! til ideologien Islam.Og det var faan meg på tide at europere begynner å si ifra.

  Kom med en lignende folkeavstemming i Norge,hvis dere tør…..

 • Morten

  Islam og en hver religion kan dra til helvete for meg… Ser jeg et minaret skal det ned.. Om jeg gjoer noe ulovlig gir jeg blanke f i, hvis det er ulovlig er det noen som ikke har lyttet til hva jeg mener. Jeg kommer til og bli forgudet av mange nok til at det er verdt og sitte i fengsel for.. Jeg har fornaerm en muslim dagen hver dag i aaret, bare saa de skal foele seg minst mulig velkommen med denne middelaldertroen sin.. Kristne idioter er samme ulla de og, men det blir heldigvis faerre og faerre som er hjernevasket med religion, og da er det ikke greit at det kommer folk til landet med en ny tilbakestaaende tankegang.. Saa og respektere muslimer eller islam, eller en hver religion kan man rett og slett bare glemme fra min side, og fler og fler med meg.. Jo mer uvelkommen man faar dem til og foele seg dess bedre..

 • Mari

  Jeg synes helt klart at vi må vedlikeholde vårt liberale samfunn.

  Netopp derfor så må vi være påpasselig mot alt som heller mot begrensning av denne friheten(med unntak av hatefulle ytringer som jeg ikke betegner som en del av ytringsfriheten).

  Derfor er det helt absurd å frata noen religiøs gruppe sin rett til å praktisere sin religion.

  Jeg mener at grensen går ved praktiseringen av religiøse lover, som i England, der både kristne, jøder, osv, praktiserer religiøse lover, og der muslimer vil innføre sharia.

  Det er religionsfrihet i Norge, og vi må ikke senke oss på samme nivå som islamistene gjør.
  Jeg er enig i at islam er en dårlig religion på mange måter, men spørsmålet er ikke hva JEG personlig mener om islam, det er snakk om retten til å være muslim, selv om det er et valg jeg er uenig i.

  Det er lov å være kristen, muslim eller jøde, så lenge man ikke begynner å be om særkrav. Når man kjemper for retten til omskjæring, så har jeg et problem, og der er det min mening at man må begynne.

  Vi må være ganske tydelige på hva som ikke tollereres, men man kan ikke gjøre dette ved å hindre religionsutøvelse.

  Her føler jeg en noe misstanke mot Islamsk Råd Norge. IRN tar offentlig avstand fra al – Qaedas terrorbruk, men det virker som de ikke gjør det samme ift. Hamas(de såkalte “frihetskjempere”). Om man begår terror mot tvillingtårnene i USA eller sprenger en cafe’ i Jerusalem i filler, så er det akkurat det samme for meg. Det er forferdelig og må fordømmes.

  Når sjeik al – Qaradawi, et medlem av det internasjonale fatwarådet, kan åpenlyst forsvare selvmordsaksjoner i den palestinsk – israelske konflikten, som heroisk, burde dette være en øyeåpner. Jeg er derfor kritisk til IRN, som har tilknytting til fatwarådet.