Livet

Rød mann!

November 18, 2009

Trodde du at du måtte stå? Nei, du kan gå!

En stadig tilbakevendende kuriositet er at “rød mann” ikke betyr at det er forbudt å gå over fotgjengerovergangen. Det betyr heller ikke at du på død og liv MÅ gå, men at du KAN, hvis du vil og du ikke hindrer trafikken eller volder fare, som det heter.

Selv går jeg på rød mann så ofte jeg kan, men anstrenger meg for å la være når det er barn som står og venter på “grønn mann” sammen med sin mor eller far. Barn bør tross alt læres opp til at det er farlig å gå over gaten når det er rød mann.

You Might Also Like

 • http://www.blogger.com/profile/18047654537144566014 Sosialisten

  Under kulturrevolusjonen i Kina kom det jo forslag om å byte om på dei raude og grøne signala på trafikkljosa, den revolusjonære raudfargen måtte sjølvsagt tyde "gå" og ikkje "stopp". Det seier seg sjølv at dette ikkje er god raudgrøn politikk. Både raudt og grønt må tyde "gå". Fargen for å stoppe må sjølvsagt bli blått 🙂

 • Stig Høisæther

  Jeg går nok på rød mann jeg også under de samme forutsettingene. Jeg holder meg til venstre side i overgangsfasen 🙂

 • Stig Høisæther

  Husk også at en rød mann holder seg til godt miljø i trafikken og stemmer for den grønne mann og stemmer imot biodisel avgiften. I en overgangsfase der en går på rød kan en vente på de små som kommer etter oss å gå på grønt i den saken 🙂

 • Sara

  Sosialister går på rødt lys! :o)

 • Stig Høisæther

  Njaaa, vi går på rødt lys så lenge vi ikke blir overkjørt av det grønne miljøvennlige!!!! Så når det gjelder lyset så går jeg både på rødt og grønt men når det gjelder avgiftene på biodissel går jeg på grønt!! Så gi et klart svar til en ren grønn politikk over fotgjengeren.

 • IvarE

  Jeg prøver også å ignorere røde menn.
  De gjør jo ellers hva de kan for å bremse utviklingen og gjøre livet jævlig for folk. 😮

 • Tor Asbjørn

  Jeg er enig med Sosialisten. En blåfarge bør bety: stopp. Rødt bør bety: gå. 😉

 • Christin

  Godt du lar være når det er barn der. Selv lærte jeg barna mine til å HELT SJOKKERTE rope; -SE – HAN GÅR PÅ RØDT LYS!, hver eneste gang det skjedde.

  • Tor Asbjørn

   Man vil vel neppe la ungene bli lært opp til å bryte de moralske reglene, men ellers er jo rødfargen ganske så fin (ihvertfall når man kommer til politikk). 😉

 • http://svartpaahvitt.blogspot.com/ Kristiane

  Hørte for ikke så lenge siden om en by som ikke hadde trafikklys. Dermed kjørte billistene mer ansvarlig og fulgte mer med.

  • Tor Asbjørn

   Det er nok av byer uten, ja. Jeg har ikke merket de store forskjellene med og uten trafikklys (iforhold til ulykker) der jeg har vært. Det hører til historien at jeg ikke har sjekket ut ulykkesstatistikken.

   Uansett er "Rød mann" en fin måte til å oppfordre folk til å stemme på de rødere partiene.