Innlegg

Obama og Holmlia

November 6, 2008

Aj aj aj det er kult at Obama vant i USA. For verden er det bra å ha en president som er opptatt av verden, både når det gjelder klima og verdensfreden. For USA gjelder det å ha en president som er opptatt av rettferdig fordeling og å sørge for at flere i USA skal få rett til helseforsikring. Hele det amerikanske systemet er helt ute å kjøre i sin ekstrembyråkratiske, privatiserte form. Jeg må si at jeg heide på Hillary i de innledende runder, fordi jeg mente hun hadde et bedre politisk program. Men hun falt dessverre.

Jeg hadde en klein opplevelse med hennes kampanje i fjor vinter. En i kampanjeledelsen hennes debatterte mot en i kampanjeledelsen til en av de republikanske kandidatene og demokraten slengte så mye drit mot Barack Obama at jeg følte meg tvunget til å spørre: “Unnskyld, ville du heller støttet den republikanske kandidaten dersom Obama ble valgt?”

I ettertid er det en positiv side ved valget jeg ikke har tenkt på. Jeg har hele tiden tenkt at det å velge en kvinne og det å velge en svart president ville ha noen positive sider, men for litt forskjellige grupper, men jeg ser at jeg har tatt feil. Selv om det villle vært kult for kvinner i Norge om Hilary ble presidet, så har vi såpass mange kvinnelige forbilder i Norge selv at vi trenger strengt tatt ikke et amerikansk. At USAs har fått sin første svarte president derimot er ganske viktig. Kidsa på Holmlia var i hvert fall såpass giret og mente det ville gjøre livet lettere for dem, at jeg er villig til å tro dem. Svarte forbilder har vi ikke flusst av, selv om der finnes noen.
Alle løper for tiden  rundt og sier “Yes we can!” Det hever troen på menneskers mulighet til å forandre verden. Det er bra. Og her er en partikollega fra Moss som tar steget helt ut! SOM NaS sier: “Get ready to get a black president!”

You Might Also Like

  • “annelykke”

    Helt riktig;-) Det VAR viktig at Obama vant…for “kidsa”!!! De følger med, og kanskje er det nettopp akkurat Obamas hudfarge som har gjort størst inntrykk. Det er DET de husker og det er det de snakker om!!! Jeg jobber på en barneskole i Groruddalen, og seiersdansen er ekte, selv om de kanskje ikke helt har skjønt omfanget av det som nettopp har hendt i “the land where all things are possible”.