Innlegg

Ny nestleder i partiet

February 17, 2007

Nestleder i SV, min gode gamle nestleder i Sosialistisk Ungdom fra 96-97, Henriette Westhrin, kaster inn håndkledet på landsmøtet i mars etter god og tro tjeneste. Hun er i dag statssekretær i miljøverndepartementet og har tenkt å fortsette med det.

Som naturlig er betyr det diskusjon om sammensetningen av den nye ledelsen. En av de aktuelle, Ingrid Fiskaa, presenterte seg i dagens Aftenposten. Fylkesstyret i Oslo SV har tidligere spilt inn to andre navn. Tidligere sentralstyremedlem og 3. kandidat til bystyrevalget i Oslo Akhtar Chaudhry og tidligere partisekretær og nåværende statssekretær ved Statsministerens kontor Bård Vegar Solhjell. Begge er bosatt i Oslo.

Jeg mener det er viktig at vi får en godt balansert partiledelse med folk som utfyller hverandre på alle måter og at det uansett hvordan nestlederkabalen stokkes må finnes plass til en minoritetsrepresentant i sentralstyret. SV har ikke maktet å stille med en minoritetsrepresentant blant våre tillitsvalgte i Regjering noe som bør skje neste gang noen slutter i en slik posisjon hos oss. Derfor er det avgjørende å få minoritetsrepresentasjon i partiets øverste utøvende organ, sentralstyret, ved neste korsvei. Jeg mener Akhtar er et svært godt alternativ i den sammenhengen fordi han er en bra mann med brei parlamentariske erfaring.

You Might Also Like

  • http://www.omicronline.org Ronny

    Heikki da.

    Du bruker vel ikke vikarierende argumentasjon, som f.eks. kjønn, etnisk opprinnelse etc. for å skyve fram en kandidat som du egentlig ønsker fordi han er _politisk_ på linje med deg?

    Nei, slikt spill kan man vel ikke tro skjer i politikken. Det skulle tatt seg ut.

    🙂