Innlegg

Ny formålsparagraf

June 9, 2007

Gjennom hele min skolepolitisk aktive ungdomstid husker jeg at vi alltid endte opp i debatter om den kristne formålsparagrafen i skolen. Jeg er selv ikke religiøs og mente at det var helt sprøtt at deler av fomålet med skolen skulle være å oppdra meg i kristne verdier. Kristendommen har mye bra i seg, men ikke alt. Leser du hele Bibelen er ikke alt i skjønneste orden. En slik formålsparagrav er svært uvanlig i Europeisk sammenheng. Selv mente jeg det humanistiske verdier, menneskerettigheter, demokrati og likestilling var det jeg mente vi burde basere samfunnet på. Særlig når vi har en skole der barn med mange religioner og livssyn er samlet, mener jeg det blir uhyre sært å trekke frem kristendommens verdier som noe særegent.

Øystein Djupedals genistrek som kunnskapsminister var at han skranglet sammen men rekke sterke mennesker med ulik rettighetes og livssynsbakgrunn og påla dem å sitte sammen til de var enige. Nå er de det. De har vært lure. De har sagt hvilke verdier som er viktig og referert hvor de kommer ifra og det er mange steder. Gratulerer med godt håndtverk alle sammen!

You Might Also Like

 • Antisosalist

  Klart en sv-er jubler over at noe av det som har vært norsk tradisjon forsvinner, til fordel for bla muslimske helter. Alt skal vike plassen for islam dere, sosialistenes store allierte med frikort til å gjøre som de vil

 • http://kneggblogg.wordpress.com/ Martin

  “Klart en sv-er jubler over at noe av det som har vært norsk tradisjon forsvinner.”

  Kanskje du skal prøve å finne ut hva som er blitt gjort før du slenger kritikk. Eller det ble kanskje for mye å lese?

 • Antisosalist

  En norsk tradisjon endres, slett ikke av henstun til human-etisk forbund, men av hensyn til SVs store helter, muslimene

 • http://kneggblogg.wordpress.com/ Martin

  Jeg prøver igjen: Kanskje du skal prøve å finne ut hva som er blitt gjort før du slenger kritikk.

 • http://www.prekestolen.net thorewiig

  Det var på tide å endre formålsparagrafen, og det er mange med meg innenfor kirka som har jobbet for dette. Bra jobb av partiet!

 • Antisosialist

  Og jeg sier igjen : En norsk tradisjon endres, slik at muslimene skal få føle seg hjemme. Det er dem, og kun dem sosialistens ønsker å ta hensyn til i enhver sammenheng

 • HS

  Typisk trolling. Det er bare å ignorere Antisosialisten. Er ikke noe poeng å argumentere med han.

  Her er litt info om hva trolling er i tilfelle du ikke kjenner til fenomenet.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28internet%29

 • Antisosialist

  Ingenting endrer det faktum at en norsk tradisjon endres. Og grunnen til at så skjer er av hensyn til muslimer.
  Allerede er det antydninger til at man ikke lenger bruker begrepene jul og påske, men rød og gul fest.

  Slik blir det i verdens mest politisk korrekte land, selv muslimske ledere i f.eks Egypt mener Norge går for langt når det gjelder å vise snillisme overfor de muslimer som kommer hit. Det sier jo sitt.

  Men det blir åpenbart aldri for mye når sosialistene skal dikke med muslimene, ingen sosialist som hevdre å være mot sharialover har den minste troverdighet

 • Baray

  Kristendommen skal ikke ha en særstilling i ett samfunn som består av så mange religioner. En formålsparagraf skal være religion og livssynsnøytral!

  jødeparagrafen var også en norsk tradisjon en stund…