Innlegg

Når miljøtroll sprekker

January 31, 2007

2. februar kommer forskerne i FNs klimapanel med nye knallharde fakta som viser at klimaendringene er igang, skyldes utslipp av CO2 og er forårsaket av mennesker. Siden sist rapport har alle i FrP fått beskjed av miljøtrollet Siv Jensen om å fornekte klimaendringene minst tre ganger frem til hanen galer.

For alle oss andre er det bare en ting å gjøre. Stille spørsmålet til våre venner: Hva er dere villige til å oppgi for at vi her i landet skal gjøre vårt for å redde kloden? Hvilke utslipp av Co2 er vi villige til å betale ekstra for? De fra flyreisene våre? De fra dieselbiler som er billigere en bensinbiler i dag? Hvilke velferd er dere villige til å utsette for å betale fro utslippsreduksjoner andre steder i verden? Uansett er det mye billigere å gjøre tiltak nå enn å vente å se.

I går fikk vi og se verdens første by som ble druknet av vannmassene i Bangladesh. Og Anders Heger, som Gudmund Skjeldal har gjort i boken om sin bror, skrev om hvordan det blir færre og færre skiføredager i Nordmarka. Kan de som er i tvil ta ett skritt frem?

 

You Might Also Like

 • http://pilogbue.blogspot.com Pil&Bue

  heikki, det har slått meg med tyngde de siste dagene: etter at Brende la fram Høyres ambisjoner om kutt i norske utslipp har det vært relativt stille fra regjeringen generelt og miljøtalsmenn og -kvinner spesielt fra stortingsgruppene i regjering.

  Etter mitt (snevre) syn ville jeg mene at det er på høy tid at regjeringen, eller i alle fall miljøfraksjonen internt i regjeringen går ut med et mer radikalt standpunkt i denne saken, liksom for å møte opposisjonen på dette spørsmålet.

  Dersom vi er på jakt etter et klimakompromiss må jo noen ha en mer radikal posisjon enn opposisjonen, eller hva sier du?

  Jens holder igjen, tydeligvis, mens Bjørnøy forsøker. Kristin forsøker seg med å tone ned prosent-diskusjonen og heller fokusere på hvilke virkemidler vi skal anvende for å få ned kuttene. Vel, it aint good enough!

  Skal vi være et foregangsland, eller skal vi det ikke??

 • SV

  Et skritt frem. Holder det?…….og nei og nei så leit, stemmer ikke FrP engang. De har en forkastelig politikk på så mange områder. Men i “klimaspørsmålet” er de dog det eneste partiet som har et standpunkt som det er vitenskapelig belegg for.

  Og nei, beklager å skuffe klimahysterikerne. FNs klimapanel legger ikke frem noen rapport i morgen. Derimot legger de frem dokumentet som skal skape det nødvendige hysteriet (SPF). Klimapanelet legger frem sin rapport om ca. 3 måneder. I morgen er det politiske hysterikere som legger frem sitt dokument. Det. Er. Ikke. Et. Vitenskapelig. Dokument.