Miljø, Oslo

Marka hele livet!

April 3, 2009

Så glad ble Steinar Saghaug (Østmarkas venner)og Erik Sture Larre da Stortinget noen minutter over midnatt til fredag banket gjennom Markaloven – Loven som sikrer at Oslomarka får et felles vern som gjør at hensynet til friluftsliv og idrett skal legges til grunn ved all form for bygging og næringsvirksomhet i Marka.

Det har vært mye fuss og jeg skulle gjerne ha snakket mer med hobbyjuristene fra Maridalen – Aslak Sira Myre og Vegar Ulvang før de kastet seg inn i debatten på Aftenpostens førsteside for noen uker siden, men gjort er gjort og loven slik den ble vedtatt i dag er historisk.

Ingen har kritisert loven hardere enn Erling Lae og Høyre, men de endte til slutt opp med å støtte loven slik at kun Fremskrittspartiet stemte imot. Jeg husker valgkampen for noen år siden da FrP hadde valgkampåpning der de dro inn i Marka og hugget ned et tre for å vise hvordan de ville bryte markagrensen for å åpne for mer boligbygging. Nå har vel ikke mangelen på boligprosjekter i Oslo de siste årene vært noe problem. Tvert imot har Markagrensen tvunget Oslo til å bygge tettere og nærmere kloakkanlegg og kollektivtransport – noe som bare er positivt. FrP-ungdommen var Jøran Kaldmyr – nå samferdselsbyråd i byen. Mannen gjorde seg selv dermed til en levende advarsel om hvorfor vi trenger en Markalov for å beskytte FrP-velgere og alle oss andre, mot FrP-politikk.

Erik Sture Larre ble 95 år på tirsdag. Resten av friluftsgjengen fulgte hele debatten fra Stortingsgalleriet. Etterpå feiret vi med burger og øl.

Noen ganger setter vi ned noen påler etter oss som blir stående. I dag var en slik dag.

Takk til alle som har stått på for ny lov!

You Might Also Like