Innvandring

Lengsel, lidelse, Lisboa

May 23, 2009

Stig Holmås kom med bok om Lisboa for knappe to uker siden. Det er en kjærlig beskrivelse av favoritthovedstaden han stadig reiser tilbake til. Boken er full av Stigs ofte overraskende opplevelser, sterke inntrykk og utdrag fra Portugals historie, selvfølgelig med en understreking av betydningen av Nellikrevolusjonen 25. april 1974 da Portugal kvittet seg med diktaturet. (Jeg synes det alltid det er spesielt å tenke på at både Portugal og Spania var diktaturer til etter at jeg ble født.)

Her er mottakelsen boken har fått i Bergens Tidende, og Forlaget Spartacus’ presentasjon hvor du og kan kjøpe boken.

Jeg koste meg glugg på altanen min på Tøyen, gråt en skvett og lo høyt. Jeg vil hevde med stor tyngde at Lisboa er den fineste utenlandske hovedstaden i hele Europa og lengter tilbake til sol, kjærlighet og utsikten fra Chapito. Er det noen av dere som har vært i Lisboa og kommet uberørt hjem av byens lengtende hjerte?

You Might Also Like

  • kikkis

    Neeeei, vi er ikke uberørte! Meg og Karro elsker Liboa og vil også tilbake til sol, kjærlighet, utsikten fra Chapito og rare mennesker!

  • http://www.invisiondesign.no/en/products/outdoor_lighting_norway_bergen/cattelan_italia_/ Norge Bergen

    Interiør design prosjekter, Interiør design studio Norge, Non-standard møbler Norge Bergen