Rettferdighet

Langeland i Kjøben

March 18, 2009

Bildet er egentlig et malapropos, av båten Langeland (det er umulig å se på så lang avstand), som jeg måtte ta bilde av for min venn stortingsrepresentanten Hallgeir Langeland. Ikke alle får en båt oppkalt etter seg.

Kjøben var deilig og vindfull på denne tirsdagen og vi i Finanskomiteen på Stortinget var på komitereise for å lære mer om hvordan finanskrisen rammer Danmark og hvordan den løses. To ting var tydelige: Norge og Danmark rammes og håndterer bankene noenlunde likt, selv om jeg vil si at vi i Norge både har gjort mer og sikret folkets penger på en bedre måte, men de politiske valgene knyttet til å holde arbeidsløsheten nede løses helt forskjellig.

Kanskje ikke rart siden Danmark styres av høyresiden med Fogh Rasmussen i spissen. Der vi i Norge satser på skoleoppussing og jernbanebygging, satser danskene på skattelette. Resultatet er blant annet dagens forside på danske “Børsen” som på lederplass mener at høyresiden i Danmark virkelig ikke gjør nok for å holde bygg- og anleggsbransjen oppe og arbeidsløsheten nede. Synd for Danskene, men sånn går det når man velger økonomiske liberalister til å lede seg.

SVs søsterparti SF har 20, 5 % på meningsmålingene – det er vel det fineste jeg kan si om den politiske situasjonen i Danmark. Vi ble klokere – Det er da noe.

You Might Also Like