Innvandring, Integrering

Lørdagskafe nr 1

December 12, 2009

Gerhard Helskog i samtale på SV-cafe

Lørdag inviterte Oslo SV til Lørdagscafe på SV-kontoret i Akersgata 35. Etter standen, vel gjennomført av Frogner SV, hadde vi halvannen times samtale med Gerhard Helskog, som har skrevet bok om hva vi vi kan lære av USA om integrering og inkludering av innvandrere og minoriteter. Han hadde mange gode poenger og viktige utfordringer som er viktige for oss i debatten frem mot årsmøteuttaleslsen om Prinsipper for et flertkulturelt Norge.

Han argumenterte for:

 • bussing av folk fra vestkanten og fra skoler med lav minoritetsandel til skoler med høy minoritetsandel slik at 60-70% av elevene hadde norsk som førstespråk hjemmefra.
 • for at frivilige organisasjoner skulle få en viktigere rolle i integreringen av innvandrere.
 • lavere skatter for lavtlønnede så det helt sikkert lønner seg betydelig for folk å jobbe i stedet for å gå på trygd eller sosialhjelp.
 • for å kaste flyktninger og sasylsøkere rett ut i jobb og lære norsk den veien i stedet for å sette dem på skolebenken.
 • Satse knallhardt på at innvandreres barn får like muligheter som alle andre og satse litt mer sink or swin- på de som innvandrer selv.

Og mye mer.

Heldivis er vi enige om at det går ganske bra for de som kommer til Norge, men noen grupper klarer seg dårligere. Her er integreringskartet laget av IMDI og SSB sin rapport om Innvandrere i Norske kommuner.

Hva synes du er de viktigste grepene for å sikre at innvandrere skal klare seg bedre og for at minoritetsbarn skal få like mulighter som alle andre barn?

Frogner SV på Stand på stortorget

You Might Also Like

 • Viking

  Den politikeren som går inn for å "busse" norske elever til skoler med 90-95% minoritets elever,er ferdig som politiker.Han bør også forlate landet.

  Dere er i ferd med å ødelegge Norge for all framtid med den sinnsvake asyl og innvandringspolitikken dere fører,og dette skal liksom være løsningen?

  Dere skal busse etnisk norske barn inn i gettoene dere har skapt!!??

  Hører du selv hvor skrudd dette er?Hva blir det neste?Kaste ut norske familier fra boligene sine på Frogner,og erstatte de med somaliere?

  Folk som stemmer sv må være syke i hodet.