Innlegg

Klar til å styre byen!

February 11, 2007

Lokalpartiet Oslo SV har i helgen hatt årsmøte, med finansminister og partileder Kristin Halvorsen på plass. Spørsmålet om norske styrker til Sør-Afghanistan tok hun også opp. Det er helt uaktuelt. Slik jeg ser det lykkes ikke strategien som er valgt i sør og jeg må ærlig inrømme at jeg ikke har særlig tro på mer av samme medisin som USA har pøst på med i 5 år, nå når en Amerikansk øverstkommanderende på nytt er på plass.

På årsmøtet gjorde vi i Oslo SV oss klare til å overta styringen av Oslo og vedtok nytt kommuneprogram, og 6 uttalelser. Årsmøteinformasjon får du her. Jeg var syk med influensa på lørdagen da politikken ble diskutert, så for første gang på så lenge jeg kan huske har jeg ikke sagt noe på et årsmøte i Oslo SV. Pussig.

You Might Also Like

 • SV

  “..Det er helt uaktuelt”

  Ja, ja.. kamel metter jo det også..

 • http://www.politiskforum.no Sebastian

  Vel… Han har vel rett i at det ikke blir sendt “direkte” til Sør?

  Vi diskuterer det flittig på http://www.politiskforum.no

 • http://www.sv.no/oslo/personer/heikki.html Heikki

  Vi har sendt styrker til Kabul. Det har jeg vært villig til å gå med på, selv om vi i utgangspunktet ikke ønsket å sende flere styrker til Agfhanistan , men bare konsentrere oss om det humanitære sporet nå.

  Vi er klokkeklare på at de ikke skal sendes til Sør-Afghanistan fordi vi ikke har tro på møten ISAF-styrkene opererer der med å gå ut og leite opp Talibansoldater og gå løs på dem. I løpet av fem år med den form for amerikansk krigføring har det ikke blitt skapt utvikling i Sør og derfor får Taliban støtte i folket. Den sikre vei til tap i Sør.

  I Nord og i Kabul har ISAF-styrkene støtte og Taliban ingen oppslutning. Her opererer vi for å sikre utvikling og vi har fått med oss NATO på å si at det er utvikling og dialog som er det som gjør at vi kan skape fred og stabilitet i Afghanistan. Sjekk Kai Eides artikkel om dette før Riga-toppmøtet: http://www.atlanterhavskomiteen.no/Publikasjoner/Sikkerhetspolitisk_bibliotek/Arkiv/2006/SPB%205-2006_final_pdf.pdf