Oslo

Jubel blant offentlige ansatte

June 4, 2009

Natt til i dag fikk de offentlig ansatte fullt gjennomslag for å beholde pensjonsordningene som gir 2/3 av sluttlønnen (Bruttoordning) til de som har opparbeidet seg full pensjon. Bruttopensjonen har den fordelen for de ansatte at det ligger full trygghet i hva man kommer til å få i stedet for pensjonsordninger som er innskuddsbaserte der pengene går inn i pensjonsfond som er avhengig av svingningene i aksjemarkedet og det er usikkert hva men sitter igjen med til slutt.

Det er supert og  bare å ta av seg hatten for samholdet som har fantes blandt de fagorganiserte fra forskjellige organisasjoner i denne sammen. Det er ingen hemmelighet at SV på vårt landsmøte mente det burde bli sånn og derfor er jeg happy i dag.

Det er mange, også blant garvede stortingspolitikere, som ikke kjenner alle detaljene i pensjonsdebatten og det er ikke alltid journalistene bidrar til å gjøre det enklere for folk flest heller, men når det hele roer seg litt, så inviterer jeg gjerne til å ta en runde i folkeopplysningens tjeneste – etter valget.

For i dag er det bare å gratulere de ansatte i offentlig sektor som fikk det som de ville.

You Might Also Like