Innlegg

Hvem tror du tjener på bankkrisen…

October 31, 2008

I går la DnBNOR frem sine kvartalstall og avslørte hvordan en økning i rentemarginene (forskjellen mellom hva de låner penger for i Norges bank og hva tar fra oss som boliglånsekunder) har vært lykkelig butikk for dem. Ikke er de alene heller. Hva var det jeg sa, er det lett for meg å si nå.

Nå er det all grunn til å bytte bank, hvis du vil gå fra de grådigste til mer nøkterne og lojale som gir deg som trofast lånekunde mer stabile rentebetingelser, selv om det blåser i verden. For alle høyrefolk som elsker markedet, burde det være en pinlig affære at bankene som i dag gir best renter til sine kunder er Husbanken og Statens lånekasse.

Selv sverger jeg til fastrentelån på 10 og 20 år som har en pris på mellom 5% og 7% avhenging av inngåelsestidspunktet. Du får fortsatt fastrente i Husbanken på 5,3% og i private banker på rundt 6%. Fastrente er forsikring mot uforutsette renter og gir meg trygghet i hverdagen for hva jeg har å rutte med.

You Might Also Like

  • Stig Høisæther

    Dette handler litt om poitisk naivitet overfor bankene også i grunnen. Bankene de har klare mål i sånne tider om å tjene penger, oppretholde en viss økonomisk standard og har alltid vært en aktør som tyner kundene for gebyrer,penger og renter. Det er riktig at eks DNB Nor ikke er i noen krise og derfor skor de seg på hva andre banker gjør i sin grådighet. Mens det er lånekundene hos bankene som lider med høye renter og boliglån.
    Hadde boliglånene fulgt boligen, hadde bankene måtte satt ned renten fordi da påhviler hele låneansvaret selve banken. Hadde til og med de som sliter med boliglånet kunne overført lånet til husbanken som en boligsosial nedbetalingsordning med lavere rente, hadde de andre privatbankene måtte satt ned renten mye fortere. Og tilslutt det beste er å stille krav og kreve at bankene gjør som forventes, om ikke så trenger en ikke å gi de noen krisepakke. Da vil de gjøre som vår finansminister sier.

  • http://stianoen.blogspot.com Stian

    Det jeg egentlig synes er mest bekymringsfullt med rentenedsettelsen fra Norges Banks side og oppgangen fra enkelte forretningsbankers side de siste dagene, er at dette viser hvor mye ansatte toppdirektører med topplønn bestemmer over folks hverdag, og hvor lite både stortings- og regjeringspolitikere tydeligvis har å si over enkelte områder i samfunnet.