Innlegg

Hurra for 17. mai!

May 22, 2007

Faktisk var toget i år i Bergen en skuffelse. Graving i byen gjorde sitt ved at togene ble splittet (I Bergen marsjerer to tog mot hverandre og det skaper heidundranes liv), men i tillegg var studentene med sine sketsjer fraværende og tamme, mens mitt eget buekorps Skuteviken hadde færre slagere i korpset enn på lenge. Fin fanegarde og flinke soldater. Kniv og Taffel var kjøpt og betalt av næringsforeningen i Bergen og var et slags smilsende høydepunkt, selv om mitt personlige høydepunkt var da Håkon Oppdal så meg midt i øynene da jeg friskt ropte -Verdens beste keeper ut fra vinduet på Henrik. Gode greier.

You Might Also Like

  • http://17MaiiBergen. Stig Høisæther

    Ja, 17 mai og Bergen er flott 🙂 Buekorpsene setter sitt preg på 17 mai feiringen. Da jeg hilste på Skuteviks sjefen så spurte han om hva som hadde sjedd med Mathismarkens Bataljon for de var 65 gutter på linje. Jeg svarte bare med at de har slitt og jobbet hardt for å få flere gutter til korpset. En positiv overaskelse på 17 mai i Bergen.

    I avis spaltene har våren i og rundt 17 mai vært preget av et vanlig vårtegn der sure østlendinger som ikke tåler tromming. Vi som liker buekorps tar dette som et godt vårtegn for disse guttene og jentene som marsjerer har gjort det i mer enn 150 år. Ellers er de store innslagene i 17 mai toget var NHH sine innslag på lastebil planet.

    Brann sine fotball spillere får etter som de vant eller tapte på 16 mai kampen. Ellers viste denne dagen seg i 2007 fra sine beste side værmessig. Om normenn hadde fått med seg 17 mai i Bergen, hadde replubikanere blitt kongevennlig med en gang. Hele verden blir preget av 17 mai feiring med norske kvinner og menn. Det er stort at vi som folk kan ha en dag alle barn glede seg til og der stor og liten feirer.

    Jeg vil tro at 17 mai ikke hadde vært helt den samme om en president stod på balkongen i Oslo og hilste på barna. Vi har da en konge familie som bryr seg på en folkelig måte uten å ta de helt store politiske standpunktene. La oss beholde denne fest dagen!