Innlegg

Hurra for 1. mai!

May 1, 2009

Jeg elsker tog, både raske flytog, lyntog i paris, toget på vei til hytten, 17. mai tog og ikke minst 1. mai tog. Bare to ganger i livet har jeg ikke fått gå i 1. mai tog siden første gang jeg var med i 1973. Ene gangen var da jeg hadde tatt mandlene mine i 1978 og jeg sto i kjøkkenvinduet og gråt da min far vinket til meg og selv gikk i tog. Den andre gangen skulle jeg til Vinje og holde tale, men ble liggende hjemme, utslått med 40 i feber.

I år fikk jeg både tale, synge og gå i tog. Det var supert.

Ikke bare var jeg på koselig fellesfrokost mellom AP og SV på Grünerløkka, deretter fikk jeg legge ned krans ved Rudolf Nilsen-statuen og synge to av diktene hans tonesatt av Jon Arne Corell: På stengrunn og Jeg hadde tenkt. Så gikk AP og SV og Kampen skolekorps til Youngstorget for å gå i det store toget. Der var vi en haug med folk som først fikk høre Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg tale, selv om det er bortimot umulig å høre hva folk sier fra talerstolen. Jeg fikk gå med SV-fanen foran en svær gruppe med SVere og SUere.

Etterpå gikk hundredevis av SV-ere og SU-ere på Dattera til Hagen på grønland, der det var flere taler, Ullern kammerkor og improteater etterhver. Kom neste år også. Det er herved erklært som tradisjon.

1. mai 2010 – Fortsatt i regjering, fortsatt kjempende for miljø og omfordeling og tilbake på Dattera til Hagen på Grønland.

You Might Also Like