Innlegg

Harry, Harry Potter – Ingen er så tøff som ham

August 2, 2009

Jeg kan ikke noe for det. Hvis nordmenn er Harry er jeg Heikki Harry Holmås og i dag var jeg på plass på RIngen kino for å se filmversjonen av J.K.Rowling sin nest siste bok i serien om den unge magieleven Harry Potter – Halvblodprinsen. Jeg kjøpte boken den dagen den kom og leste den til dagen etter. Jeg synes boken var bra, spennende og dramatisk, men nettopp derfor blir problemet med hele filmatiseringen av serien tydelig. Filmene blir en oppsummering av hva som skjer i boken, en film for allerede blodfans av bøkene, uten en egen dramaturgi som hadde fått filmene til å funke bedre som film. Bedre blir det ikke av at regissøren er tvunget til å bruke de samme skuespillerne i film etter film utavhengig av hvor gode skuespillere de har utviklet seg til å bli. Filmen er ok, 4 til 3. Boken er bedre. Fortsatt er det 3. filmen i rekken, Fangen fra Azkaban som står seg som den beste.

You Might Also Like