Innlegg

Gebyrene skal ned!

May 31, 2007

Per Kristian Foss løp i hele forrige stortingsperiode tundt og sa at skattene gikk ned og det gjorde de, men det han ikke fortalte at en haug med gebyrer gikk opp.

Rettsgebyret, det du betaler i forliksrådet eller hvis du blir truet med utkastelse, gikk opp for å finansiere skattelettene. Passgebyret, det du betaler for å få nytt pass, ble nesten doblet for barn og ble økt for voksne og.

Nå setter vi det ned. Fra 420 til 270 kroner for barn. Et gebyr skal dekke det det koster å få jobben gjort. Koster det mer er det en snikskatt. Jeg synes ikke det er riktig at folk skal skatte av å få seg et pass, eller å få lest en konflikt i rettsvesenet. Derfor må disse skattene vekk og dekkes av økte bidrag til fellesskapet fra de med mest penger. Rettferdig og forståelig.

You Might Also Like

 • http://www.fostad.net Mads Opheim

  Veldig bra, slike gebyrer er totalt urettferdige og til mye større fordel for de rike enn resten.

  Passgebyret for voksne bør, og skal, også senkes, det kan vel ikke koste så mye mer å lage et pass til en voksen enn til et barn?

 • http://www.sv.no/oslo/personer/heikki.html Heikki

  Koster akkurat like mye. Barna tas nå og så vurderer vi voksne frem mot budsjettet. Endringer i skatter og avgifter tar vi i hovedsak en gang i året, nemlig i statsbudsjettet, men vi gjorde et unntak for barna denne ganger.

 • sv

  Så venter vi på dokumentavgifter, omregistreringsavgifter osv. Kostnaden for disse tjenestene kan vel heller ikke være så svimlende i disse tider………

 • http://www.igesund.com/blog/ Halvor

  Sosialistisk gebyrpolitikk, og annen skattlegging kan forvirre: I Einar Gerhardsens tid var idealet ønsket om å spre godene til hele folket. Bl.a. skulle også den vanlig kvinne og mann kunne kjøpe seg en hytte. Kravene til standard var beskjedne, og mange oppnådde da også hyttedrømmen.
  Nå har jeg inntrykk av at synet på hytteeierne er snudd på hodet i hvert fall hos sosialistene. Jeg har selv hytte i Onsøy, i Fredrikstad kommune. Der har sosialist-flertallet innført hytteskatt på tusenvis av kroner i året. Jeg syter ikke over dette på egne vegne, men jeg ser en klar tendens i hyttenabolaget: Det tynnes ut blant vanlige lokale fredrikstadfolk, mens hyttene kjøpes opp av velstående Oslofolk med BMW og Audi. Hytteskatten gir sikkert hyggelige inntekter for kommunen, men det bidrar i høyeste grad til å forbeholde hyttedrømmen for de velbeslåtte. Sosialisme i praksis? 🙂

 • Rolf

  Som musikk i mine ører “Et gebyr skal dekke det det koster å få jobben gjort. Koster det mer er det en snikskatt. ” – bare alle politikere skjønte det. Men desverre – utsagnet gjelder bare for små fille-utgifter.

  På andre områder som betyr noe for folk gjelder ‘fiskal-tenkningen’ – staten må ha inntekter:
  – Tenk at det koster 6250.- å fylle ut et skjema i Brønnøysund for å stifte en innkjøpsring i landbruket eller fiskeriet, rent ran!
  – Så også på å importere en raskere fiskebåt fra færøyene, men her skal de ha titusener i HK avgift før moms. Selv om det var en gammel båt får man ikke aldersfradrag som man gjør på biler, samme avgift om den er 15 år gammel og slitt!
  Hvorfor må man klage til EØS for å få fornuft inn i skallene på personer i maktapparatet? Det er nesten slik at man blir EU-tilhenger av dette, for de i EU er de eneste som kan tvinge fram fornuftige løsninger. Synd men sant!

 • http://www.sv.no/oslo/personer/heikki.html Heikki

  Bare for å oppklare. Skatter og avgifter tar vi inn for å finansiere velgferd i Norge. Gebyrer skal finansiere det det koster å få utført arbeidet. Derfor har vi mage til å ta inn avgifter på båter og biler og boligsalg. Men hvis vi sier noe er et gebyr for utført tjeneste, så skal det faktisk være det. Ellers burde noen være så ærlige å si at dette er en passavgift. Nå gjør vi noe med det.

 • Antisosialist

  Wow, hele 150 kroner ned på barns pass altså.

  Vi venter i spenning på hva det neste blir.
  Hva med å senke omregistreingsavgiften til det den koster det offentlige f.eks?
  Det er vel kanskje 500 kroner.

  Sett i gang

 • Antisosialist

  Forøvrig, så tar dere ellers inn skatter og avgifter for å begrense folks valgfrihet, for å finansiere et perverst stort byråkati, til en enorm og inneffektiv offentlig sektor som er fredet fra ethvert krav til effektivitet, til et sykt stort skjemavelde, til å finansiere terrorvirksomheten til Hamas, til korrupte ledere i Afrika osv

 • http://bdady.blogspot.com/ World News

  Great blog, thanks. I really love it.