Livet, Oslo

Fotballpøbelvelde!

April 20, 2009

I går skjedde det igjen. Casuals (En type fotballsupportere som først og fremst drar på kamp for å slåss mot motstanderlagets casuals) fra Brann og Vålerenga brakte sammen i slåsskamp på Nationaltheatret, Carl Berner og hvem vet hvor ellers. Jeg er møkk lei. Ikke bare er det livsfarlig. Det er et under at ingen er drept her i Norge så langt, det er trolig bare et tidsspørsmål. Det er kriminelt, skremmende for folk som opplever det hele og det ødelegger vannvittig for fotballen som har jobbet hardt for å bli en sport som hele familien kan dra å se på.

I går ble et titalls fotballsupportere arrestert av politiet. Det er bra. Jeg mener det må slås knallhardt ned på av politiet og at de som blir tatt må utestenges fra fotballen, nektes adgang på alle fotballarenaer og kanskje ha meldeplikt for politiet på dager det spilles kamp.

Alt for å sikre at de mennene, som ellers kan være hyggelige og kreative de, får ødelegge fotballen for alle oss andre og dreie all oppmerksomheten inn mot sitt eget behov for å gå løs på hverandre som villmenn.

Dette kommer til å bli debattert i tiden som kommer. Hva mener dere vi bør gjøre for å stoppe casuals?

You Might Also Like

  • t!g

    Vel, hvis det er så livsfarlig som du sier vil problemet løse seg selv.

  • Forza Rival

    Tja…

    Forsvaret har sikkert nokken gamle AG-er på lager. Jeg er sikker på at gutta boys kommer til avslutte pøbelveldet seg i mellom kjappere enn alle andre kjente alternativ.

    RIVAL. BLOD OG JORDBÆR.