Innlegg

Diskriminering og rasisme

August 12, 2007

Den drøyeste saken denne uken, Hydro får ha meg unskyldt, har uten tvil vært behandlingen av Ali Hadji Mohamed Farah, som ble slått ned i Sofienbergparken like ved der jeg bor, og som ble forlatt av ambulansepersonell, som mente han kunne komme seg til legevakten på egen hånd. Heldigvis blir saken gransket. Det urovekkende er at både fagforening og Sykehusledelse er veldig raske til å konkludere med at hudfargen til mannen ikke hadde påvirket deres oppførsel. Det vil tiden og granskningen vite. At diskriminering overfor synlige minoriteter i Norge i dag skal du ikke ha mange minoritetskompiser for å kjenne til. Hvem stoppes alltid i tollen, hvem blir stoppet oftest av politiet uten grunn, hvem har mest trøbbel med å skaffe seg sted å bo, hvem kan sende hundredevis av søknader og ikke innkalles til intervju?

Det dramatisk annerledes med denne saken er at den ikke handler om retten til liv. Hvis samfunnet er sånn at du risikerer å miste livet ved å ha en annen hudfarge enn hvit, så¨er det for drøyt selv for alle de som ikke opplever hverdagsrasisme og som derav slutter at den ikke finnes. Folk har godt av en vekker, men det er for drøyt hvis et levende menneske risikerer hjerneskader for at det skal gå opp for folk.

Utgangspunktet for saken er jo like vilt, nemlig at en fotballspillende mann slår ham rett ned. Advokaten hans Staff hevder han ikke mente å skade. Det får stå for hans regning, men uansett være beviset på at når man slår noen, så kan det faktisk ende med at de dør.

Vi får ønske både helsevesenet og Farah god bedring.

You Might Also Like

 • Antisosialist

  Hvorfor er det verre med å raskt konkludere med at mannens hudfarge ikke hadde noe med saken å gjøre?
  Sykehuset har jo kanskje en viss kjenskap til de aktuelle personers holdninger, de var jo ikke nykommere.

  Er det noen som burde kutte raske konklusjoner så er det dere som går helt på autopilot og sier det er rasisme hver gang en mørkhudet ikke får det akkurat 100% slik han vil.

 • SV

  “Rasisme refererer normalt til en oppfatning av at menneskers verdighet og/eller deres rettigheter og plass i samfunnet varierer avhengig av deres «rase», og til handlinger og politikk som bygger på en slik oppfatning.”
  (Fra wikipedia)

  Det er rikelige indikasjoner på at det omtalte personellet har begått en grov og klanderverdig feilvurdering. Dette vil bli gransket som du påpeker og eventuelt få konsekvenser for både deres yrkesutøvelse og slik tv bildene synes å vise, også strafferettslig. Dersom en brøkdel av det som er fremkommet stemmer, er det liten tvil om utkommet av dette.

  At denne feilvurderingen skyldes rasisme hos de involverte eller i etaten generelt finnes det ingen dokumentasjon eller indikasjon på overhodet i det som er fremkommet i media.

  Dersom Stortingsrepresentant Holmås har mer utfyllende opplysninger for å dekke påstandene han fremfører bør han fremlegge dem f.eks. i en oppdatering til denne posten.

  All erfaring tyder på at hvit som svart er like utsatt for slike feilvurderinger. Fra 15 års fartstid i akuttmedisin kjenner jeg i hvertfall til minst tre helt tilsvarende feilvurderinger. Forskjellen var at pasientene var alle hvite yngre, to gutter, en pike. Legen var henholdsvis palestinsk, erietreer og pakistansk.

  Kan Holmås svare på om disse grove feilvurderingene var rasisme?

  Eller er det bare oppertunt å ri på rasismebølgen i de motsatte tilfellene?

  Det som er for drøyt er en stortingsrepresentant som finner det for godt å publisere injurierende påstander. Det er i mitt kanskje noe gammeldagse syn mer usmakelig enn når de uten offentlige verv gjør det.

  Jeg tror ikke du vil ta utfordringen med å publisere dekning for dine påstander. I det hele tatt tror jeg du vil ignorere denne kommentaren, slik du vanligvis ignorerer kommentarer som er kritiske/vanskelige å svare på. Man får gå ut i fra din atferd gir tillit og anerkjennelse blant dine egne klakører. Gudene må vite hvilke steiner disse har kravlet frem fra.

 • http://www.brann.no/ Stig Høisæther

  Rassisme i seg selv tror jeg de fleste vet hva er for noe. Her fikk flere rundt denne mannen med hjerneskade med seg hva som ble sagt og hvorfor ambulansefolkene forlot mannen. All argumentasjon med flere vitners utsagt er en god basis for om det var rassisme eller ren forkas

 • http://www.brann.no/ Stig Høisæther

  telse av mannen som lå der. Det må leger til for å dianostisere mannen og når en blør fra øyne, nese og ører har en et tegn på hjerneblødning.
  Nåvel, kanskje denne tilskadekomne mannen var for tilgriset til at ambulansefolkene ville ta med seg? Eller fordi han hadde tisset på seg og blodet piplet ut fra vitale deler av hodet. Jeg må si hadde dette vært en bil ulykke så spiller det søren meg liten rolle om hvem, og hvor tilgriset en er. De blir med uansett alder, identitet eller nasjonalitet.
  Med andre ord hvorfor er det så farlig å bli liggende blødende ved en park etter å bli slått ned? Jo, fordi det ikke er en ulykke, men et samfunns problem for ambulansefolket. De har bygget opp en indre forståelse av at slike saker der en blør i park, så er det fylla og narkomane som er årsaken eller medvirkende fokus for syketransporten.
  Men hvor enn jeg vrir på alle spørsmålene så ligger der latent en form for rassisme i bunnen. Når alt kom til alt etter Tove Strands kuvending i saken så har hun sømmet seg etter en ny gransking. Til og med politiet måtte beklage sine neger uttalelser til en som ringte. Nå føler ikke jeg at rassismen rammer meg om noe sa at”-eg e’ en bergenser” for vi har jo bare en annerledes dialekt. Mens om en sier noe om en annens hudfarge i negativ form, da stinker det rassisme. Mye av dette har samfunnet edle ord om politisk selektering med basis i fremmedfrykt lagt grunnlag for en light form for ned prioritering av andre raser som også er normenn.

 • Antisosialist

  Holmås kommer nok ikke til å svare deg SV.
  For slike som Holmås så er det utenkelig å innrømme at rasisme også “andre veien”.
  de tvilholder på det at nordmenn er noen rasistiske jævler som skal bøye hodet i skam og ydmykhet hver gang en mørkhudet sier noe, for det var tross alt noen mørkhudede som var slaver for noen hundre år siden og dermed skal vi alle tie hvis en mørkhudet ønsker noe og bare i ydmyk respekt gi personen det han vil ha.

  Å hevde at det å kalle en mørkhudet for neger er alvorlig rasisme er sludder,. vås og det rene sprøyt. Det er ikke mer alvorlig enn blondinevitsene.

 • http://www.heikki.no/ Svik raude

  En av AP,enes SV-ikernesgode pakkiser !
  Mandag starter straffesaken mot byens største drosjesvindler. Hans virksomhet er langt mer omfattende enn det som omfattes av tiltalen.

  I flere år har han drevet en drosjeflåte i stor stil, og fikk tilnavnet “Lille-Røkke” i miljøet i Norgestaxi, fordi han alltid hadde store mengder kontanter på innerlommen.

  Aftenposten har regnet på omsetningen han har hatt de siste syv årene.

  Godt over 100 mill.

  Et grovt overslag viser kjøreinntekter på langt over 100 millioner kroner – før moms. For skatteåret 2006 er han skjønnslignet av en inntekt på 16,2 millioner kroner, og er ilagt en skatt på 10,5 millioner.

  Det betyr at ligningsmyndighetene, etter det Aftenposten kjenner til, mener at han for dette året alene har hatt kjøreinntekter på over 50 millioner kroner.

  For de årene Aslam ikke har levert selvangivelse, regnes alle kjøreinntekter som svart omsetning. Det gjelder minst halvparten av årene fra 2000 til 2006. Etter det Aftenposten kjenner til, vil ligningsmyndighetens konklusjon bli at han har unndratt over 100 millioner kroner fra beskatning siden året 2000.

  33-åringen omtales som “hafiz” Aslam både i Norge og Pakistan. Vanligvis betyr det at vedkommende har studert islam og lært seg Koranen utenat.

  Bygger hotell.

  I landsbyen Baiknanwala, der 33-åringen opprinnelig kommer fra, har han allerede et større hus. En halvtimes kjøring fra byen Kharian, og omtrent fire kilometer fra småbyen Dinga, kan han knyttes til en svært verdifull tomt.

  Stedet ligger rett utenfor Baiknanwala. Markedsprisen for den 4,6 mål store tomten skal være flere millioner norske kroner.

  Flere kilder i området og i det norskpakistanske miljøet i Oslo bekrefter at 33-åringen har planer om å bygge hotell på tomten.

  Den lokale “patwarien”, en av 14 000 statsansatte i Pakistan som har ansvar for å registrere eierskap av eiendommer, bekrefter at 33-åringen og hans familie i Pakistan totalt eier minst 100 mål med landeiendommer i området.

  Patwari Mohammad Anser sier at en av eiendommene som kan knyttes til 33-åringen er den 4,6 mål store tomten som ligger sentralt på Dinga Road.

  Patwarien bekrefter at samme mann har kjøpt mer i området. 33-åringen skal også ha fortalt til patwarien om at han hadde nærmere 100 drosjer i Norge.

  Kjøpt palass.

  Et lite stykke utenfor småbyen Dinga skal 33-åringen ha sikret seg et gigantisk palass som skal være verdt rundt to millioner norske kroner.

  I første etasje på fremsiden er det en rekke butikker. Én av butikkeierne bekrefter at mannen som er kjent som “hafiz” Aslam, nå eier bygget. Han er fornøyd med den nye eieren siden han har kuttet månedsleien med vel 15 kroner.

  Ifølge patwari Mohammad Anser er det 33-åringens lillebror som administrerer landeiendommene og husene når Aslam er i Norge.

  Pengeeksport.

  Hvor mye penger 33-åringen har fraktet til Pakistan i de årene han har styrt sitt drosjeimperium i Oslo, er det sannsynligvis bare han selv som vet.

  Aftenposten kjenner til at han i løpet av noen måneder i fjor deklarerte ut over én million kroner. Han er også tatt på Gardermoen for forsøk på pengesmugling. Den gang hadde han 277 000 kroner i kofferten.

  At Aslam selv har sittet igjen med en god slump penger etter at sjåfører er betalt og løpende driftsutgifter gjort opp, er hevet over tvil.

  Ligningsmyndighetene mener at han har hatt en personlig inntekt på over 16 millioner kroner bare i 2006.

  Et søk Aftenposten har gjort i løsøreregisteret, viser at 33-åringen i år har vært registrert med 27 biler, nesten alle dyre Mercedeser.

  Interessen for dyre biler har han også med seg når han reiser til Pakistan. Ifølge patwarien kjører han rundt i en ny Toyota Land Cruiser, en bil svært få lokale kan drømme om noen gang å få råd til.

  Aftenposten har forsøkt å komme i kontakt med Aslam, uten å lykkes.

  Mannens advokat, Joar Berg Henjum, sier han er kjent med opplysninger fra bokettersynene mot mannen, men at han ikke ønsker å kommentere disse opplysningene før rettssaken starter mandag.

 • http://www.heikki.no/ Svik raude

  SSB FEILINFORMERER DET NORSKE FOLK !

  Rekordstor innvandring sprenger rammene for SSBs befolkningsframskrivning
  19.11.07: Statistisk sentralbyrå (SSB) sin statistikk for befolkningsveksten for 3. kvartal 2007 viser en rekordstor innvandring. I løpet av de tre første kvartalene i 2007 har innvandringen vært på hele 43 762 personer.
  ——————————————————————————–
  Dato publisert: 19.11.2007 Siste gang redigert: 19.11.2007
  ——————————————————————————–

  For de tre første kvartalene i 2007 har innvandringen til Norge vært på hele 43 762 personer. På samme tidsrom i 2006 var innvandringen på 33 960, og endte for hele året på 45 776 personer.

  Så langt i år er nettoinnvandringen (inkluderer både innvandring og utvandring) til Norge på 26 959 personer. Også dette er høyere enn noen gang tidligere. Nettoinnvandringen i løpet av tredje kvartal i 2006 lød på 17 059 personer, og endte på 23 723 personer.

  Den rekordhøye innvandringen setter SSBs befolkningsframskrivning av innvandrerbefolkningen, fra desember 2005, i et interessant perspektiv. I SSBs høyeste alternativ opererer SSB med en maksimal flat nettoinnvandring på 24 000 personer per år. SSBs siste befolkningstall viser at i løpet av årets første tre kvartaler (med nettoinnvandring på i underkant av 27 000 personer), så er SSBs høyeste alternativ allerede sprengt.

  SSB skal utarbeid en ny fremskrivning av innvandrerbefolkningen i mai 2008. Vi håper da at SSB vil operere med mer realistiske alternativer.

 • http://www.heikki.no/ Svik raude

  Takket være naive ventrevridde hyklere.
  OVERFALLSVOLDTEKTER I OSLO SIDEN NYTTÅR:

  Voldtekt 1: 26 år gammel kvinne låste seg inn porten i Dronning Astrids gate 20. januar klokken 04.40. Hun ble løftet i håret, dratt ned i en kjelleroppgang og voldtatt. Saken er under etterforskning.

  Voldtekt 2: En 37 år gammel kvinne overfalt og voldtatt i oppgangen i Prinsensgate 31. januar klokken 04.13 da hun låste seg inn. Mann er pågrepet, siktet og varetektsfengslet. Samme mann siktet for voldtekt 5 og 6.

  Voldtekt 3: 14 år gammel pike ble voldtatt på Idrettsplassen ved Oppsal skole 17. februar klokken 22.45. Hun var på vei fra et vennetreff, gikk inn på idrettsplassen, skled på isen og falt. To menn tok plutselig tak i henne. Saken er henlagt på grunn av mangel på bevis.

  Voldtekt 4: 53 år gammel kvinne har sagt at hun ble overfalt av to menn idet hun skulle låse seg inn porten i Sverdrups gate, 22. februar klokken 03.30. To menn ble pågrepet. Saken mot den ene mannen er henlagt etter bevisets stilling, mens saken mot den andre mannen er henlagt som intet straffbart forhold funnet bevist.

  Voldtekt 5: En 48 år gammel kvinne ble overfalt bakfra ved Akerselva i området Nedre Foss Gård 4. mai klokken 04.00. Kvinnen ble trukket ned i noen busker og voldtatt nede ved elva. Mann er pågrepet siktet og varetektsfengslet. Samme mann siktet i voldtekt 2 og 6.

  Voldtekt 6: En 41 år gammel kvinne ble kontaktet av en mann i Myntgata 4. mai klokken 07.00. Han fulgte etter henne, tok tak i håret hennes, og dro henne innenfor en port til festningsområdet. Mann pågrepet, siktet og varetektsfengslet. Samme mann siktet for voldtekt 2 og 5.

  Voldtekt 7: En 17 år gammel jente ble voldtatt på en gangvei langs Sørkedalsveien ovenfor Njårdhallen. Hun gikk på vei hjem fra byen, og gjerningsmannen sto på gangveien. Hun ble overfalt bakfra etter at hun hadde passert ham. Saken er nå under etterforskning.

 • http://www.heikki.no/ Svik raude

  Bulkejens,Pølsehanssen og svikeKristin er så stolte av dem.
  Aftenposten forteller om to norskpakistanske brødre som har bygget seg et landemerke, et palass, i landsbyen Mehmad Chak, også kalt ”Taxi-paradiset”, i Pakistan.
  En av dem er knyttet til taxijukset og skatteunndragelse i Oslo.

  Gigantiske private palasser på den fattige landsbygda nord i Punjab, som de fleste norskpakistanerne kommer fra, plopper opp som paddehatter.

  Den norske valutaen er velkjent i Pakistan.
  Aftenposten avdekker at i fjor økte den offisielle frakten av pengebunker på flyet til Pakistan med 60 prosent.
  I 2005 ble det deklarert rundt 75 millioner kroner for slik overføring, i 2006 var summen økt til 119 millioner.
  I tillegg ble det i 2005 sendt rundt 90 millioner kroner i privat kapital via bank til Pakistan

  Men selv om Norge er kjent med at både norskpakistanere og andre innvandrergrupper årlig fører ut store pengebeløp til utlandet, så er dette økonomiske verdier som aldri inkluderes i de norske levekårsundersøkelsene.

  Statistisk sentralbyrå (SSB) sine levekårsundersøkelser konkluderer hver gang at innvandrere i Norge er de “fattigste”, hvilket ikke er så underlig da eksempelvis den norske hytteparken teller som luksus, mens palassene i et land som Pakistan ikke regnes med.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1642013.ece
  ————————————————————-
  Vi vet også at f.eks. 55% av Oslos sosialbudsjett går til ikkevestlige innvandrere.

  Innvandreres “fattigdom” oppgis ofte,av multikulturistene som hovedårsaken til deres skyhøye overrepresentasjon på krimstatistikken.

  Hurra for Norge sier både jeg og innvandrerne!!

  Om enn med en noe forskjellig entusiasme, og jeg med en bismak som får rumpa mi til å gapskratte av norske myndigheter og naive multikulturister.

 • http://www.heikki.no/ SV -drømmere

  Allah er god
  og Allah er stor,
  Som gav oss
  det lille landet i nord.

  Med tid og stunder
  skal allting bli vårt,
  Vi kjemper mot nordmenn;
  de kommer til kort.

  Grensen er åpen- så bare kom!
  Vent ikke- eller tenk deg om!
  For Kari og Ola er skikkelig dum,
  De stiller med penger og ferdige rom.

  Vi kommer til dekkede bord-
  Ola sier at vi er hans bror!
  Han sitter og vifter med penger,
  Som han tyd\’ligvis selv ikke trenger.

  Han tror vi blir \”norske\” -den stut.
  Men vi skal nok trenge ham ut.
  For ham, så er Finnmark passelig plass.
  Kongens slott- skal bli vårt palass.

  Da skal vi be til Allah- og si:
  Norges hersker- det er vi!
  For ingen tør- vil eller kan,
  Benekte at Norge blir Allah´s land.

  Vi gjør som vi vil- vi trenger oss fram,
  På bekostning av gamle og alle de
  som bygger opp Norge- til det hva det er.
  Et fristed for oss og for Allah`s hær!

  Så lenge vi får det som vi vil,
  Kan Ola få herske en liten stund til.
  Kjell Magne skal fjernes, Berge må gå,
  Den jobben skal Muhammed Rhachi få.

  Muslimer kom! Kom til Norge
  \”landet med klipper og borge\”
  Her er det plass til alle,
  Som Allah for \”Gud\” vil kalle.

  Når Ola reiser seg opp,
  Løfter sin hånd og sier stopp!
  Da roper vi høyt \”RASIST\”!
  Og føyer til \”NAZIST\”!

  Da blir Ola trist og lei,
  han gir seg nok da- den hovne blei.
  Ordet \”rasist\”- det knekker ham ned.
  Han blir anonym, og trygler om fred.

  Vi løfter vår øks, vi hvesser vår kniv.
  Da blir han blek, kald og stiv.
  Norske leiesvenner hjelper oss nå,
  De forråder sitt land- det kan ingen forstå.

  Muhammed tar over Norges bank,
  Skånland stakkar, er jo litt krank.
  Og Omar tar over for gamle Jo,
  Han trenger virkelig avløsning no!

  Ja, slik tar vi over litt etter litt,
  Idiotenes land- skal bli mitt.
  I titusener vi strømmer til Norden.
  Ingen stopper oss, og da er det i orden.

  I Norges Karachi vi trives så vel,
  Neste trinn- blir stortinget selv,
  For Ola å Kari er ikke i stand til å se,
  Hva som i Norge er i ferd med å skje.

 • http://www.heikki.no/ SV -doper

  Sannheten om de rødgrønnes skattepolitikk !
  Skattereduksjon på 65.000 kroner
  Mens folk med lave og middels inntekter – opptil 400.000 kroner – får redusert sin skatt med noen hudrelapper i året, kan de med millioner i lønnsinntekt se frem til over titusen kroner i skattelettelser i måneden.

  En person med en lønnsinntekt på en million kroner, og som ikke har formue, vil med Kristin Halvorsens skatteopplegg få en skattereduksjon på 113.000 kroner i året.

  Tilsvarende vil en person med en lønnsinntekt på fem millioner kroner få årlige skattereduksjoner på hele 121.000 kroner.

  – Nesten 20 ganger så mye i skattelette til de som tjener mest, sammenlignet med de som har vanlig inntekt. Man må være finansminister fra Høyre for å tørre å foreslå noe sånt, hoverte Stoltenberg.

  Nå viser det seg at Aps statsminister får over 20 ganger så mye i skattelette selv i forhold til folk med vanlige inntekter.

  Stoltenberg kritiserte Foss for å gi personer som tjente under 300 000 kroner skattelette på bare 1.800 kroner.

  Men med den nye rødgrønne regjeringen får personer som tjener under 394.000 kroner – det første trinnet i toppskatten – en skattelelette på beskjedne 1.036 kroner.

  Hverken Statsministerens kontor eller Finansdepartementet har villet overgi sine beregninger, til tross for at TV 2 Nettavisen i formiddag sendte over våre skatteberegninger til departementene.

 • SV hue

  Ovefallsvoldtekt er utelukkende mangfoldsberikelser

  Mangfoldet i norge står ansvarlig for nesten alle ovefallsvoldtekter og 100% av gruppevoldtektene, samt 110 drap de siste 12 år.

  Jeg vil herved feire mangfoldsåret 2008 ved å innføre begrepet mangfoldsberikelse for voldtekt utført av utlending.

  “Mangfold”-begrepet kan brukes i alle sammenhenger hvor det er personer med minoritetsbakgrunn som står bak.

  F.eks: “Mangfoldsdrap utført av mann med minoritetsbakgrunn fra Somalia”

  Dette blir spesielt bra, da alle statlige og kommunale etater og avisredaksjoner er blitt oppfordret å tone ned bruken av innvandrer” til fordel for “minoritet”.

  Les om mangfoldåret her:

  http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=35&tekstid=1246

 • http://www.romshotell.se/porta+romana/ Vatikanstaten

  Been looking forward to visit Rome. I’m hoping to see alot of the sights such as Vatican state and alot more. Going there in april 2011. What would you look at first ?