Innlegg

Det er viktig å gråte når det er grunn til å gråte

July 13, 2009

Det er litt kult å få anbefalt bøker av sin 15 år yngre lillebror, men det er noe jeg bare får bli vant til etterhvert som ungdommen blir eldre. Min brors overbevisende anbefaling av Norwegian Wood og det at han begynte å skaffe seg flere bøker av samme forfatter, Haruki Murakami overbeviste. Jeg tok den med på ferie og nå har jeg lest den.

Konklusjonen er kort. Jeg lo masse, ble trist og rørt og ble klokere. Det er pinadø mer enn du kan kreve av en enkelt bok.

Boken handler om en student med et helt vanlig studentliv. Han har ikke mange venner, men setter pris på de han har. Helt vanlig studentliv.

Det er så uendelig lite som skal til for at et menneske skal briste når du får en alvorlig på trynet akkurat når du er på det svakeste, men folk klamrer seg til hverandre og så går det på et vis likevel, ofte, heldigvis. Boken går som det suser.

Les den, le, gråt og bli klok du og.

Er det noen som har noen andre bøker av samme forfatter å anbefale? Første japanske forfatter jeg har lest og det er jo egenlig ganske på trynet, så gjerne andre japanske forfattere og.

You Might Also Like

 • Sunniva

  Leste nettopp “What I talk about when I talk about running” av Murakami. Den er veldig liten og søt og handler om forfatteren selv; hvordan han ble forfatter, hvorfor han begynte å løpe, om å løpe maraton og om å jobbe nitidig for å nå personlige mål. Likte den veldig godt.

 • Unni

  Eg likte godt Sauejakten eller kva no den heiter. Derimot leste eg Kafka på Stranden, trur eg det var, og den måtte eg legge fra meg. Masse dreping av kattar, som gjorde meg kvalm.

 • Heidi

  Kafka på stranden er fantastisk! Og Sauejakten. Men begge de er mye mer surrealistiske og rare enn Norwegian Wood, som jo også er finfin. Novellene hans blir derimot litt for høytflyvende for meg. Men har ikke prøvd så hardt. God lesing!

 • Storm

  Kafka on the Shore. Dance dance dance. The Wind-up Bird Chronicle.