Integrering

Demonstrasjon mot Israels okkupasjon av Gaza

January 10, 2009

I dag klokken 14 utenfor Stortinget er det demonstrasjon i solidaritet med palestinere på Gaza og mot Israels overgrep. Kom og bli med på en ikke-voldelig markering.

You Might Also Like

 • Stig Høisæther

  Kjempe fin tale og velvalgte gode ord:-) Håper det blir mer fredlig demonstrasjon neste gang. Synd at så mange skal ødelegge det
  gode budskapet.

 • Karsten

  Hvor var den ikkevoldlige demonstrasjonen? Den var ihvertfall ikke i oslo.

 • mohammed lazreg

  kjempe bra tale og du klarte å finne de rette ordene for å beskrive det so skjer i Gaza.

 • anne

  Hva kan vi gjøre? Bortsett fra å stille opp i demonstrasjoner og fakkeltog for å ta avstand fra Israels okkupasjon og krigføring? Det er bra at man har en mulighet til å stille opp på slike arrangementer, og det er rørende å se hvor mange som kommer for å vise sitt engasjement, men hva hjelper det? Det er en håpløs situasjon. Dere politikere føler sikkert det samme… vi vet at det ikke hjelper de som skal dø de neste dagene. Det er det som er så grusomt. Urett som dette vekker mye sinne og fortvilelse. Man føler seg maktesløs, og venter i spenning på 20. januar.

 • anne

  Og angående bråket i gatene; på en eller annen måte så klarer jeg ikke helt å være med på dette hysteriet om at volden tar over Oslos gater! Jeg vil til og med gå så langt å si at jeg synes det er topp at ungdommen er politisk engasjerte og involverer seg i saker de er opptatte av. (Nå har det jo vist seg at mange av disse ”pøblene” rett og slett bare er pøbler, men jeg vil jo tro at de fleste er sinte og frustrerte over Israels krigføring). Som jeg beskrev over, hva nytter det å gå stille og rolig i fakkeltog egentlig? Ingenting! Hva nytter det å drive med steinkasting og hærverk, gatekamper og vandalisme? Ingenting det heller, men på en måte kan man skjønne at det går så langt. Jeg ville selvfølgelig aldri antydet noe av dette i samtaler med barn og unge, jeg er glad for at politi og barnevern tar det alvorlig (det bryter tross alt loven), men langt inne i hjerterota så kjenner jeg at det er fint at ungdommen demonstrerer, det er fint at de reagerer med sinne når Siv Jensen forsvarer massakrene på Gaza, når Siv Jensen kritiserer Mads Gilbert… er det rart at motdemonstrantene blir rasende??

  Selv dere fredelige SV’politikere må da føle det? En liten form for glede over at ungdommen kommer på banen, selv om de bruker udemokratiske midler. Du trenger ikke svare, jeg bare undrer meg… Og det er tross alt ungdommene som må handle på denne måten. Vi andre er voksne og fornuftige og velger å gå stille med fakler. Gjennom tidene har det alltid vært ungdommen som har stått for de voldelige demonstrasjonene. Sånn må det også være i dag. De kommer til å vokse opp og bli ordentlige mennesker likevel, og kanskje enda mer politisk engasjert?

 • Karima

  Bra tale! Jeg håper at SV som nå sitter i regjeringen tør å handle i denne saken, i dag bombet Israel FNs matvarelager i Gaza, jeg mener det er på høy tid å konfrontere den israelske ambassadøren med massakrene i Gaza og gå inn for sanksjoner mot Israel. Gjør dere dette er jeg sikker på at dere har majoriteten av den norske befolkning og 100 prosent av deres egne velgere bak dere. Stå på videre!

 • http://frpkoden.blogspot.com brumlebass

  Flott tale, Heikki. En ypperlig opplevelse, både appellene og demonstrasjonstoget.

  Lykke til videre.

 • http://www.sv.no/oslo/personer/heikki.html Heikki

  Takk for fine ord. Jeg har gått i demonstrasjonstog siden jeg var under et år (mot EF-medlemskap med min mor og min far, i barnevogn). Og selv arrangert et utall, særlig for miljø og mot rasisme og forferdelig flyktningpolitikk. Jeg har alltid vært mot vold. Både fordi det kan være farlig for politi, demonstranter som er voldsutøvere, eller uheldige demonstranter og forbipasserende, men i tillegg fordi det tar fokuset vekk fra hovedbudskapet, skremmer vekk barnefamilier og andre som kunne tenke seg å demnstrere og på den måten skaper avstand mellom demonstranter som noen særinger og alle andre folk. Det er dumt.

  Det er ikke vanskelig å forstå at folk som får familien sin drept av Israelsk terrorbombing er forbannet og frustrerte, men det var jo ikke de som brukte vold i Oslo. Det var andre.

  Jeg mener at vi må drive diskusjonen om Israels annektering av Gaza, Jerusalem og vestbredden ett skritt videre. Tiden for Norsk mekling er forbi. Vi skal selfølgelig snakke med Israel. Vi må aldri slutte å snakke med folk vi er uenige i uavhengig av hvilke uhyrligheter de begår. Vi må diskutere hvordan vi kan øver press på Israel.

  Jeg tror en gradvis opptrapping av en internasjonal boikott kan virke, på opinionen i Israel, i USA og fordi økonomisk boikott fra EUs side faktisk vil ramme Israel.

  Ingen kan mene at Israel har valgt den rette vei etter terrorbombingen av Gaza.

 • anne

  Ja det er greit:-) Jeg tok muligens litt for hardt i…sånn kan det gå noen ganger. Godt jeg ikke er politiker. hehe… God bedring og stå på videre:-)