Innlegg

Død over 1000-lappen!

June 8, 2007

Man velger ikke hvilke saker media slår opp stort, men når det gjelder forslaget vårt om å fjerne 1000-lappen a)fordi det vil bekjempe kriminalitet og svart økonomi og b) fordi vi ikke trenger den, så er det faktisk en del av kampen mot økonomisk kriminalitet som foregår internasjonalt. Canada har gjort det og USA har gjort det – fjernet sedler over 100$. EU er de mest barkstreverske, med en seddel på 500€, ca 4500 kroner.

Tenk over det. De som raner pengetransporter og NOKAS, vil få med seg mindre penger, de som sitter på svarte penger må få vekslet inn 1000-lappene, mens vanlige folk neppe vil fortvile fordi de får to 500-lapper i stedet for en 1000-lapp.

You Might Also Like

 • Antisosialist

  Da kommer de jo bare til å begå flere ran da.
  Straffene man i verste fall risikerer her i landet er jo en latterlig vits uansett.
  Fikk du forøvrig med deg at den gode samfunnsborgeren Sven-Erik Utsi stemmer på SV, det samme har jeg sett flere andre yrkeskriminelle gjøre.

  SV er de kriminelles aller beste venn

 • Sindre

  Enig, 1000 lappen bør bort. Det burde også være en grense på hvor store transaksjoner man kan gjøre i kontanter, uten videre dokumentasjon, f.eks på 5,000 NOK.

  Jo før vi blir kvitt kontantene, jo bedre.

 • http://stianoen.blogspot.com Stian

  Jeg er enig i at det kan være vanskelig å styre medias dagsorden, men det er nå engang likevel slik at mange som har fulgt med i mediabildet den siste tiden vil ha kunnet kommet til den konklusjonen at SVs finanspolitikk i dag dreier seg om å ikke overdrive bruken av oljepenger, øke taxfree-kvota, kutte gebyrene og fjerne 1000-lappen. Når vi i tillegg nylig avblåste kampen mot fattigdommen, blir helhetsinntrykket folk flest må sitte igjen med nokså labert.

  Hva skal vi gjøre med dét?

 • Esben Stien

  Det er mye dumt man skal høre, ass;).

  Neste blir vel at det er bare kriminelle som bruker kontanter og de fjernes helt, noe som gjør det umulig å foreta seg noe anonymt.

  500-lapper funker like greit, men ikke tro du har kommet med en glup ide.

 • http://inflasjon.com Bizminizer

  I fremtiden er det nok ikke kontanter som er hovedvalutaen, men enten ferdigvasket elektronisk valuta eller råvarer.