Innlegg

Bylarm på torsdag evt. møkkainfluensa

February 6, 2007

Det er noe dritt å ha influensa. Gangen på Stortinget med Inga Marte Thorildsen og meg ble syk, med et smell. Feber er og dritt. Når det er for mye. Egentlig (et av mine favorittord) skal jeg til By:Larm på torsdag og holde innlegg om hvordan kunstnere og kulturinteresserte skal kunne påvirke politikere, men jeg er jammen usikker på grunn av influensaen. Det er ikke krise, men 38,5 er for mye å ha i baggasjen på vei til Trondheim. Mye bra folk spiller på By:Larm. Sjekk ut Ingrid Olava.

I kveld skulle jeg egentlig debbatert arveavgift på Standpunkt, NRK. Jeg er moralskt dypt indignert over folk som er imot prinsippet om arveavgift. Den forsøker bare å gjøre noe med det faktum at noen har flaks og fødes av rike foreldre og andre har uflaks og fødes hos fattige. Vi vet at de har ulike muligheter, på samme måte som du har ulike muligheter om du er født i Afhanistan i stedet for i Norge. Det å forsøke å sørge for å balansere ut de ulike mulighetene som oppstår på grunn av økonomisk flaks er et høyverdig moralsk prosjekt.

You Might Also Like

 • Tor Arne

  Enig med deg! Både når det gjelder influensa og arveavgift. Det som forundrer meg til stadighet er at hver gang det er snakk om å bidra til felleskassa, blir det et vanvittig styr og bråk. Faktisk akkurat like vanvittig som når folk vil ha noe tilbake fra felleskassa. Hehe.

 • http://Egentlig Ordlista

  Ditt favorittord “Egentlig” er et norsk ord som betyr “ikke”. Ifølge folk jeg stoler på.

  Men ordlista sier følgende: “egentlig a2 (av egen, fra lty, eg ‘som tilhører en som eiendom’)”. Hørte jeg private eiendomsrett?

  I neste omgang kan vi ta opp “baggasjen” og “debbatere”. Jeg veit du bor på tøyen – men østkantsjargong har du vel ikke lagt deg til ennå 🙂

 • http://www.sv.no/oslo/personer/heikki.html Heikki

  Til Tor Arne og Ordlista: Og ganske riktig. Egentlig endte opp med å bety “ikke” denne gangen også. Forbasket. Jeg hadde lyst til by:larm og til å få med meg de Husbankfinansierte spesialkonstruerte utleieboligene på Svartlamoen, men det får bli i løpet av året. Det er bare å krype til korset. Neste år får jeg ta influensavaksine som min gode kamerat Per Østvold. Jeg begynner å bli gammel.

  Favoritteksempel på sammenheng man skal være forsiktig med å bruke “egentlig”: “Egentlig er jeg jomfru.”

  Takket være blant andre gode Runar Eggesvik får vi by:larm til Oslo neste år. Hurra for det!

 • Marius

  “Egentlig er jeg gravid”