Kommunene

Amøbeoppslag på TV2

August 31, 2011

TV2 slo i går opp at rødgrønne kommuner hadde høyest kommunale gebyrer og avgifter- les: rødgrønne er mer avgiftskåte enn høresiden. Beviset var at det var flest rødgrønne kommuner blant de kommunene som var dyreste!

La meg påpeke noen elementære spørsmål TV2 journalisten burde stilt seg selv! Hvor mange rødgrønne kommuner er det i forhold til hvor mange høyresidestyrte? Ca dobbelt så mange! En hvilken som helst oversikt over de 50, 100 eller 200 dyreste,  vil ha flest rødgrønne. For å sette det på spissen: Tror du at du finner flest Høyrekommuner eller Rødt-kommuner blant de 50 dyreste? (Finnes kun en Rødtkommune i hele Norge).

Det andre spørsmålet som ikke ble stilt er: Er det dyreste å drive en folkerik eller en folkefattig kommune? Du skal ikke være Einstein for å skjønne at det er billigere å organisere vannverk i en kommune der du kan dele kostnadene på 50000 innbyggere i stedet for 215. Ser vi på hvilke partier som styrer hvor så ser vi at Høyre og FrP styrer flere av de største og at SP står sterkt i distriktene der det bør færre og avstandene innad i kommunen er større. I Oslo har ikke SP representasjon en gang!

Konklusjon: Hvis TV2 stiller like svake krav til oss partirepresentanter som til seg selv, ville vi slippe unna med utrolig mange lettvintheter.

You Might Also Like