Livet

Å jul med din glede…

December 26, 2008

Jeg er en hund etter jul og helt hardcore på å overholde tradisjoner. Siden mine foreldre skilte seg for 30 år siden  og jeg har en haug med yngre søsken, så er alle innvevd i hverandres rutiner. Annenhver julaften er jeg hos min mor og annenhver hos min far. Den jeg ikke er hos på julaften er jeg hos på lillejulaften og pynter treet. Morgenen etter våkner vi opp og ser Tre nøtter for Askepott (I år for første gang med min nygifte søsters mann fra Texas – Tradisjoner må læres!)  og eventuelt Reisen til julestjernen og Mikke Mus (dessverre uten snøballkrigen) med mindre det er presanger igjen å kjøpe. I år så jeg TV, takket være to andre tradisjoner, nemlig den årlige turen på Tronsmo bokhandel ved Tullinløkka og lille lulaftenlunsj/handleturen med meg og mine småsøsken, som har barn (bare min bror) og hus og ikke er så små lengre. Pinnekjøtt !! klokken 17 og multekrem, jeg som østlandsnisse og presanger som påbegynes med en gang. 1. juledag er det alltid lang familiefrokost hos min mor og en nyinnstiftet tradisjon med spillekveld hjemme hos meg for gode venner. I år spilte vi et slag Settlers og den gamle slageren Shogun, som er et slags avansert japansk Risk. Vi holdt på til seks om morgenen, nostalgiske over at det for noen av oss var over 20 år siden sist, men husket alle hvorfor det ikke ble spilt så mye. Det tok nemlig den gang som nå, sinnsykt mye tid og å dag var vi faktisk ikke engang i nærheten av å være ferdig.

I dag er det 2. juledag. Først skal jeg på middag og kino og se Max Manus med min farfar og resten av familien. Så skal jeg ut på livet lett – eksilbergensernes dag i Bergen. Det blir ikke nachspiel hjemme hos meg. En god tradisjon, men den opphørte plutselig da en pike veltet hele cd-hyllen min for fire år siden.

Haper jeg ikke brekker en tann på Popcornet på Pingvinen (Beste i Norge) slik som i fjor.

Gledelig jul!

You Might Also Like

  • Stig høisæther

    Ønsker alle Sv’ere og Heikki et riktig Godt Nytt år!! 🙂

    Keep up the good work in 2009!!

  • http://www.sv.no/oslo/personer/heikki.html Heikki

    Takk skal du ha Stig. Samme til deg. Vi nærmer oss noe bra i boligpolitikken nå. 1300 studentboliger i året, 3000 nye utleieboliger, gjeninnføring av tidsubegrenset leie og Husleietvistutvalg i Bergen. Nå skulle vi fått på plass en varig husleieregulering og en lov om ikke-kommersielle boliger, så nærmet vi oss en boks.